Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre vitamine, vitamina, minerale, vitamineleQuercetina


Quercetina este considerata, in multe privinte, drept cel mai uimitor flavonoid studiat. S-a constatat ca este activa impotriva a nenumarate tipuri de cancer, inclusiv cel de san, de prostata, de colon, de stomac, de cap si gat, leucemie, de plamani, melanom, hepatic, ovarian si rabdomyo-sarcom. Desi este sinergica in asociatie cu diferite medicamente folosite in chimioterapie, ca si cu radiatiile, spre deosebire de medicamentele conventionale folosite in tratament, atunci cand este folosita quercetina singura sunt atacate numai celulele canceroase. Se pare ca inhiba cresterea celulelor canceroase prin blocarea vaselor de sange care le alimenteaza, prin inhibarea producerii de hormoni care stimuleaza tumoarea, prin stimularea sistemului imunitar si prin distrugerea radicalilor liberi care provoaca mutatii, pentru a numi doar cateva. Quercetina s-a dezvoltat mai eficient in metastazele cancerului de san decat medicamentul antiestrogen tamoxifen, folosit pe scara larga, si este complet netoxic.

PICNOGENOL

Flavonoidelor cunoscute sub numele de proantocianidine li s-a acordat, de asemenea, o mare atentie. Majoritatea cercetarilor asupra lor au folosit picnogenol - un produs continand proantocianidine - si au legat fabricarea flavonoidelor de scoarta pinului marin francez (French Maritime pine tree) mai degraba decat extractul din seminte de struguri, care contine si el acest tip de flavonoide. Au mai fost facute o multime de studii asupra Activinei, mai ales asupra efectelor asupra cancerului si bolilor cardiovasculare, ca si asupra suplimentelor standardizate cu proan­tocianidine, cum ar fi "Masquelier OPC". Multe dintre aceste cercetari s-au concentrat asupra capabilitatii acestor substante de a actiona ca antioxidanti si asupra beneficiilor actiunii lor in mai multe tipuri de probleme circulatorii. Incercarile efectuate pe subiecti umani au aratat ca aceste flavonoide pot preveni hemoragiile periferice, umflarea picioarelor din cauza retentiei de apa, retinopatiilor diabetice si hipertensiunii arteriale. Cercetatorii au raportat de asemenea succese folosind aceste substante pentru a trata varicele, carceii picioarelor si alte probleme ce rezulta dintr-o circulatie deficitara a sangelui. Cand cumparati flavonoide cautati aceste forme si alte suplimente standardizate la cel putin 20% proantocianidine.

RDI si simptome de carenta
Nu s-a stabilit o valoare RDI pentru flavonoide si nici simptome de carenta nu au fost identificate.

Surse alimentare
Flavonoidele se gasesc in fructe, legume, nuci, seminte, cereale si leguminoase (in special in soia si produsele din soia), in bauturi cum ar fi ceai, cafea si vin. Este posibil sa se obtina o doza zilnica optima pentru flavonoide printr-o dieta bogata in asemenea alimente. Quercetina este flavonoida majora si se estimeaza ca aportul zilnic este de aproximativ 25 mg, din mere si alte alimente comune. Multe plante medicinale contin quercetina si alte flavonoide.

SUPLIMENTE
Suplimente cu multe flavonoide - dar nu cu toate - sunt disponibile individual si in combinatii. Acelea care sunt usor de gasit includ complexul bioflavonoid, curcumina, hesperidina, Picnogenol, quercetina, rutina. Notati ca toate flavonoidele ar trebui luate cu vitamina C deoarece maresc absorbtia vitaminei C, ele insele fiind antioxidanti puternici.

Doza zilnica optima - ODI
Pentru o sanatate generala optima, doza zilnica optima pentru flavonoide - individual sau in combinatie este:

250 - 1000 mg pentru barbati si femei (cu o cantitate echivalenta de vitamina C). Toxicitate si efecte adverse
Nu sunt cunoscute efecte adverse sau de toxicitate ale flavonoidelor.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente