Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre bolile pancreasului referat, Tratament naturist si retere naturiste de refacere a pancreasuluiPANCREATITA ACUTA CATARALAPancreatita acuta catarala mai este cunoscuta si sub alte denumiri: "pancreas infectios", "pancreas toxic Klippel", "pancreatita acuta medicala". Acesta survine de obicei in cursul bolilor infectioase si nu are o individualitate bine precizata.

Etiologia este infectioasa sau toxica. Cel mai frecvent este intalnita in afectiu­nile virotice: hepatita epidemica, parotidita epidemica, febre eruptive, cateodata in infectii bacteriene: febra tifoida, difterie, pneumococii, streptococii, septicemii. Pancreasul este afectat pe cale hematogena, in dezvoltarea procesului inflama tor par sa intervina si fenomene alergice, prin tulburari ale sistemului nervos din cursul bolilor infectioase.


Anatomie patologica: pancreasul este marit, usor indurat, hiperemiat si edematiat.

Simptomatologia este dominata de sindromul dispeptic, care este necaracteristic putand fi provocat si de o boala infectioasa. La unele cazuri poate exista subicter. La examenul obiectiv, palparea abdominala provoaca dureri in epigastru si in hipocondrul stang. Examenul materiilor fecale arata steatoree si creatoree. La tubajul duodenal se constata la inceput o crestere, apoi o scadere sau chiar lipsa fermentilor pancreatici. Amilazemia si amilazuria sunt scazute. Se pot evidentia si tulburari glicoreglatoare: hiperglicemie, glicozurie, modificarea curbei de hiperglicemie provocata.


Evolutia pancreatitei acute catarale este benigna si vindecarea clinica este aproape o regula. Alteori, pancreatita acuta catarala poate evolua spre o pancreatita cronica; trecerea spre o pancretita hemoragica este foarte rara.

Diagnosticul pancreatitei catarale nu este un diagnostic de precizie, ci doar de prezumtie. Simptomatologia este necaracteristica si se confunda cu aceea a bolii de baza.

Prognosticul depinde de boala fundamentala si de obicei este bun.

Profilaxia se confunda cu aceea a bolilor care se pot insoti de pancreatita si cu tratarea lor corecta.

Tratamentul curativ este reprezentat de Tratamentul bolii fundamentale; interve­nim si pentru corectarea tulburarilor functionale pancreatice.
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente