Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.
Meniu aparatul urinar
 Medicatia Urologica
 Diureticele
 Examene Complementare Ale Urinei
 Explorari Fungionale Urina Rinichiul
 Explorarea Radiologica
 Sindroame Renale
 Patologia Urinara Geriatrica

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre aparatul urinar - rinichi, uretere, vezica urinara, uretra, prostata si retete traditionale de Tratament a bolilor renale

MEDICATIA UROLOGICA
1. Antiseptice si antiinfectioase urinare.
- Metenamina (Urotropina), dezinfectant urinar, tab. de 500 mg, de 3-4 ori pe zi, asociat, uneori, cu un acidifiant.

Derivati de chinolona si fluochinolona, ca acidul nalidixic, bacteriostatic pe bacili gram negativi, numai la nivelul cailor urinare; produce repede rezistenta. Se administreaza sub forma de comprimate si capsule de 500 mg, 1 g la 6 ore, 7,10,14 zile.

Cinoxacin cu actiune asemanatoare, comprimate de 50 mg, de 2 ori pe zi, 7-14 zile. Dintre derivatii de fluochinolona, foarte activi in infectiile urinare: Nolicin, Ciprinol etc.

- Derivati denitrofurantoina: Nitrofurantoin, bacteriostatic si bacteridic, cu spectru larg. Rezistenta se instaleaza rar. Activ in infectii urinare cu germeni sensibili. Se administreaza 3 comprimate de 100 mg pe zi.


2. Antiseptice si antiinflamatoare in combinatii cu sulfamide, inclusi v antispastice.
- Antispastice urinare: emepronium (Cislerax, compr. de 200 mg), anticolinergic, oxibutinin (Driplane, compr. de 5 mg), isopropamida {Priamide), compr. de 5 mg, propiverin (Mictonorm, dr. de 15 mg (si detrunorm, dr. de 15 mg.

- Alte antispastice urinare: Clarelax - compr. de 200 mg, Mictonorm - dr. de 15 mg, Priamide - compr. de 5 mg, Cystenal, folosit in litiaza renala (sol. buvabila 3-4 picaturi de 3 ori pe zi), Renol (sol. 3-5 picaturi de 4-5 ori pe zi), Renalex, antiseptic si antiinflamator, sol. 3-5 picaturi pe zi, Rowatinex, folosit in litiaza renala, sol. 3-5 picaturi, de 4-5 ori pe zi sau o capsula de 4 ori pe zi; Urinex, cu actiune similara Rovatinex-ului (3-4 capsule pe zi), activ in bolile renale asociate cu litiaza renala, Uricol, activ in infectii urinare si litiaza renala, 1-2 pachete de 3 ori pe zi, dizolvate in jumatate de pahar cu apa.

3. Medicamente folosite in disfunctia erectila: Sildenofil (Viagra), compr. de 25 si 50 mg; papaverina si combinatii (Apilarnil potent, dr.

Tesopalmed, F-cumyohimbin, dr. de 3 ori pe zi).

4. Medicamente folosite in profilaxia hipertrofiei beninga de prostata (Adenom de prostata): alfluzosin (Xatral), 2.5-5 mg capsule, tamsulosin, capsule, terazosin (Hytrin), tab. 1-2 mg, odata pe zi, indicat in tulburari mictionale si tab. de 5 si 10 mg, crescand doza progresiv, incepand cu 1 mg e zi; Proscar, compr. de 5 mg, 1 pe zi timp indelungat, Permixon, cap. de 100 mg, Adrenostop, Proprin, 2-3 cap. de 3 ori pe zi,Prosafin, ipertrofan, Prostasal, Protes etc. in infectiile umare este obligatorie folosirea chimioterapicelor, numai dupa urocultura cu antibiograma. Pentru bacilul coli, efect major aieNolidna (fluochinolona, norfloxacina), 400 mg, de 2 ori pe zi, 14 zile sau mai mult.
loading...
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente