Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre alimentatie dietaVARICELA


Varicela este o maladie infectioasa de origine virala care afecteaza in special copiii mici, mai rar adultii (doar atunci cand au contactat-o de la un copil). Se caracterizeaza prin pusee de febra mai mult sau mai putin puternica iar apoi prin aparitia a numeroase bube insotite de mancarime serioasa. Structura organica deosebita a acestor bube face ca daca ne scarpinam, sa existe riscul unor cicatrici definitive.


Suntem in prezenta unei afectiuni care atinge pielea si care preia sensul global al apararii in raport cu lumea exterioara. Accesele de febra semnifica reactia intense de aparare, cu o importanta prezenta a emotiilor, constiente sau nu, mai degraba marcata de furie, iritare, ranchiuna sau amaraciune. Aparitia bubitelor vine sa precizeze nevoia de evacuare si este faza secundara a bolii. Mancarimile (a se vedea capitolul mancarimii) adauga un sens de iritare, constrangere, de enervare si nevoie de a exprima ceea ce a fost ascuns.


Aceasta boala este un moment esential al constituirii si al etalonarii imunitatii copilului fata de lume. El invata sa se apere luand distanta.


Voi ilustra acest caz cu un exemplu personal. Cu ceva timp in urma, faceam stagiul intr-o asociatie condusa de un amic a carui revedere mi-a adus mult in ceea ce priveste cunoasterea vietii. Acest prieten a murit din cauza unui infarct. Dorind sa raman fidel memoriei sale si sa continuu sa particip la transmiterea mesajului, am acceptat, la cererea presedintelui asociatiei, sa animez aceste stagii si sa ajut la functionarea grupului. Totusi, actiunile si comportamentul unor membrii ai acestei asociatii mi s-au parut in contradictie cu filosofia propusa. Aceasta situatie ma deranja profund dar am continuat munca. Dupa cateva luni a vedenit insuportabil. Marturiile exterioare ale comportamentului dezolant au ajuns la urechile mele si imaginea mea era implicata in ceea ce se intampla. Ce sa fac ? Raspunsul a sosit rapid. La 43 de ani, am facut o varicela care m-a acoperit cu bube din cap pana la picioare timp de 8 zile. Imposibilitatea de a ma barbieri imi dadea un aer zbarlit si ma facea sa seman cu un om din Cro-Magnon.


Mesajul a fost cum nu se poate mai clar. Situatia traita era insuportabila si facea sa creasca in mine nivelul emotional. Furia dar si deceptia profunda de a vedea mostenirea spirituala a acestui prieten astfel delapidata, faceau sa creasca presiunea (febra).


A trebuit sa ma apar (pielea) dar mai ales sa iau distanta (sa nu ma scarpin) fata de ceea ce-mi facea rau si imi dadea chef sa reglez conturile. Curand am luat hotararea de a parasi aceasta asociatie.

 Diareea - cum sa scap de diaree?
 COXARTROZA - DURERILE SOLDULUI
 SALPINGITA
 AFECTIUNILE SISTEMULUI DIGESTIV
 INFECTIA CU HAEMOPHILUS INFLUENZAE TIP B (HIB)
 GASTRO-ENTERITA
 SPASME, SPASMOFILIA, TETANIA
 PLEUREZIA
 ACNEEA JUVENILA SI ALTELE
 TRAHEITA, TRAHEO-BRONSITA
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente