Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.


boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre alimentatie dieta

PLEUREZIA


Pleurezia este o inflamatie a pleurei. Pleura este membrana care imbraca si inconjoara plamanul. E vorba deci de pielea plamanului, adica de ceea ce imbraca si protejeaza plamanii care au in grija energiile protectoare. Starea inflamatorie semnaleaza prezenta emotiilor negative cum ar fi furia si ranchiuna.


Suntem in prezenta unei efractii subtile a sistemului de aparare pentru ca ceea ce il protejeaza a fost afectat. Fara indoiala persoana afectata este pe cale sa traiasca o situatie care a buversat-o prin forta si profunzime. E cu siguranta vorba de o traire care aminteste de suferinte deja existente si care mai pusesera in pericol individul. Aceasta reactie brutala determina slabirea sistemului de aparare instinctiv, generand o stare de reactivitate (inflamatie) hranita de furie sau ranchiuna. Durerea resimtita care poate fi foarte puternica, impiedica inspiratia si cea mai mare parte a miscarilor.


Acest lucru ne arata ca trairea genereaza o impresie de piedica de a mai trai, de suferinta in a mai trai, de constrangeri in gerarea, canalizarea vietii (stapanirea respiratiei, prin retinerea ei).


Ma gandesc la cazul lui Jean. Prietenul sau cu care impartea viata, avusese cu cativa ani inainte probleme alcoolice importante. Jean a reusit, cu multa rabdare si incredere sa-l restabilizeze. Din nefericire, cativa ani mai tarziu, semne clare i-au aratat ca prietenul sau alunecase din nou pe acea panta. Jean a refuzat sa vada semnele in prima faza, dar a sfarsit prin a realiza situatia.

A luat in maini situatia, mai ales pe plan financiar, dar a acuzat in zilele urmatoare o pleurezie cu lateralitate dreapta. Necesitatea de a-l supraveghea pe prietenul sau, de a-l obliga sa revina pe drumul bun a fost dureroasa pentru el, pentru ca il impiedicau pe el sa traisca linistit (spiritual).

 COXARTROZA - DURERILE SOLDULUI
 SISTEMUL NERVOS AUTONOM
 MENOPAUZA
 SISTEMUL URINAR
 SISTEMUL NERVOS CENTRAL
 SCLEROZA IN PLACI
 GRETURILE, STAREA DE GREATA
 TENDINITA
 INFLAMATIA PULPEI DENTARE
 HIPERLAXITATEA LIGAMENTARA


loading...Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente