Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista pentru aparatul circulatorAparatul circulator

Aparatul circulator este alcatuit din inima, artere capilare, vene, vase si ganglioni limfatici.
Sangele se deplaseaza de la inima la tesuturi si inapoi prin vase.


Organul propulsor este inima. Arterele conduc sangele de la inima in diferite parti ale corpului. Venele readuc sangele la inima, iar capilarele (retea fina interpusa intre artere si vene) faciliteaza schimburi dintre sange si tesuturi. Circulatia sangelui se face in doua sisteme : circulatia mare si cea mica.


Circulatia mare porneste din ventriculul stang al inimii, apoi, prin artera principala -aorta -, se ramifica arterial la toate organele si tesuturile. in tesuturi, prin capilare, sangele cedeaza O2 si substantele nutritive aduse, se incarca cu CO2 si deseuri de metabolism, apoi, prin vene - vena cava inferioara si cea superioara -, se varsa in auriculul drept al inimii, unde se termina circulatia mare.

Din auriculul drept, sangele trece in ventriculul drept, din care porneste circulatia mica. Trece prin artera pulmonara in plamani. In capilarele pulmonare, sangele cedeaza CO2 adus si se incarca cu O2, pe care-1 aduce prin vene pana la auriculul stang, unde se termina mica circulatie. Apoi sangele trece prin orificiu in ventriculul stang, de unde incepe din nou circulatia mare. In circulatia sangelui sunt trei factori care trebuie luati in considerare: suprafata de contact a sangelui cu peretii vaselor, presiunea si viteza sangelui.


Presiunea e data de activitatea inimii si elasticitatea arterelor. In aorta, presiunea este de 50-70 mm Hg (la inceputul arborelui circulator, numita presiune minima sau diastolica) si 120-140 mm Hg (presiune maxima sau sistolica). Pastrarea cantitatii totale de lipide (lipide totale, trigliceride, acizi grasi, colesterol, lipoproteine etc.) din sange in limite normale (550-750 mg/100 ml) este foarte importanta pentru buna circulatie a sangelui. La o crestere de peste 1000 mg%, sangele devine albicios si circula greu. In caz de stres puternic, grasimile din depozitele corpului trec in sange, deci nu mai "puneti la inima" orice suparare, ci lasati-o sa treaca. Hiperlipidemia de origine alimentara dispare dupa o zi in care nu se consuma grasimi, pe cand cea de origine nealimentara nu numai ca nu dispare, ci chiar se accentueaza.

In caz de stres, pulsul poate creste la peste 150 batai/min., normale fiind 70-90 batai/min. si prin aceasta presiunea sangelui creste. Ca urmare, este produs hormonul stresului -adrenalina, vasele de sange se ingusteaza, inima trebuie sa depuna un efort de pompare mai mare si apare pericolul de infarct.


Culoarea pielii poate indica o afectiune circulatorie.

Daca faciesul este rosu-vanat, cu aripile nasului palpitand, exista o afectiune circulatorie sau respiratorie.


Daca gura este vanata (cianotica), exista o afectiune cardiaca, respiratorie.

In intoxicatiile cu tutun si alcool, epiderma are o culoare gri-pamantie.

Afectiunile cardiovasculare pot fi prevenite. Trebuie redus continutul de sare din produsele alimentare si se vor elimina factorii de risc pentru aceste boli: obezitatea, fumatul, sedentarismul, consumul scazut de fructe, legume, verdeturi, consumul de alimente industriale cum ar fi produsele fast-food. Studiile recente pledeaza pentru o dieta bogata in alimente de origine vegetala si cu cat mai putine grasimi animale. Sa se consume cea 2 1 lichide/zi (apa, supe, lapte, ceai etc), fibre vegetale (35 g/zi din fructe, legume, cereale) si alimente pe baza de peste (de 3 ori/saptamana). Micul dejun trebuie considerat cea mai importanta masa, iar cina sa se ia devreme si in cantitate redusa. Se va evita alcoolul, cafeaua, grasimile animale, prajelile, condimentele, rantasurile, conservele si afumaturile, produsele cu E-uri, tratate chimic sau modificate genetic.


Celor bolnavi li se recomanda sa ia suplimente nutritive bogate in vitamine si minerale si care detoxifica organismul. Astfel:
.    "Vitaminele A, C, E si seleniu", din surse naturale, sunt antioxidanti care elimina radicalii liberi rezultati din arderile metabolice. Produsul este al firmei Walmark.

.    "Spirulina", luata cu 1/2 h inainte de masa, scade pofta de mancare exagerata, activand totodata mecanismele fiziologice de detoxifiere (scade colesterolul si greutatea corporala, are efect antioxidant, normalizeaza digestia). Este produsa de firma Hofigal, Walmark. Spirulina se dezvolta in ape alcaline, din care absoarbe o abundenta de minerale : K, Ca, Zn, Mg, Mn, Se, Fe si P. Contine vitamina A, complexul B si enzime care ajuta la digestie. Este cea mai bogata sursa de proteine usor digerabile care ofera toti aminoacizii esentiali necesari proceselor metabolice. Este cel mai concentrat aliment vegetal.

.    "Coenzima Q10" creste forta de contractie a inimii, scade valoarea tensiunii arteriale, a colesterolului si trigliceridelor, stimuleaza ficatul, pancreasul, rinichii si creste imunitatea. Este produsa de firma Hofigal, Walmark.

.    Colestop CRP reduce grasimea totala si colesterolul, prevenind ateroscleroza. Este produs de firma Walmark.
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente