Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si aparatul digestiv, caile digestive boliAparatul digestiv


Organele care constituie aparatul digestiv sunt: gura, esofagul, stomacul, intestinul subtire si gros, rectul si anusul, ficatul si pancreasul. Gura este descrisa la "Organe de simt", in cadrul aparatului digestiv mai sunt descrise apendicele si vezica biliara.


In tratamentul bolilor digestive, cel mai eficient este repausul alimentar, mai ales cand exista o boala in faza acuta, care va fi insotit de tratament naturist cu plante medicinale (sub forma de ceaiuri, pulberi, ulei sau tincturi), produse apicole, argila sau anumite ape minerale. Apoi se vor consuma alimente-medicament precum fulgii de cereale integrale, anumite condimente, fructe si legume crude, in functie de afectiune. Fructele si legumele crude sunt contraindicate in gastrita acuta si colita de fermentatie.


Iata cateva remedii naturiste eficiente in bolile digestive :

.    Sunatoarea ajuta in digestia dificila, dispepsii, gastrite, prin reglarea cantitatii de sucuri gastrice secretate, stimularea vezicii biliare si a ficatului. Avand efect calmant si astringent, trateaza colita de fermentatie si diareea.


.    Pelinul stimuleaza puternic digestia, vezica biliara, peristaltismul gastric si intestinal. Ajuta in caz de balonare, constipatie, colita de putrefactie, dupa indigestii sau toxiinfectii alimentare.


.    Cimbrul este un antibiotic natural, ajutand in enterite, colite de fermentatie si putrefactie, toxiinfectii alimentare. Elimina parazitii intestinali (ascarizi, tenia, giardia).


.    Scoarta de stejar este antiseptic si puternic astringent. Ajuta in tratarea colitei de fermentatie, a diareei si a infectiilor gastrointestinale. Deoarece produce constipatie, in caz de toxiinfectii se va administra dupa ce materiile toxice au fost eliminate. Ajuta si in oprirea hemoragiilor interne.


.    Mugurii de plop si similar, dintre produsele apicole, propolisul, care este cel mai important, avand efect dezinfectant, antiinflamator, cicatrizam si antiparazitar. Ajuta in toxiinfectii, enterite, enterocolite, infectii cu giardia.


.    Argila are efect regenerativ si antiinfectios, normalizand activitatea enzimelor. Ajuta in tratarea colitei de fermentatie, a dispepsiei, enteritei si gastritei.


.    Carbunele vegetal absoarbe substantele toxice, combate balonarea si infectia cu micro­organisme, elimina aciditatea excesiva. Ajuta in enterite, colite de fermentatie si putrefactie, gastrita si ulcer, diaree si toxiinfectii alimentare.


.    Apele minerale cloruro-sodice (constipatie, gastrita hipoacida, balonare, constipatie), sulfuroase (colite cronice, enterocolite, contipatie, boli ale vezicii biliare) sau alcaline (colite de fermentatie, gastrite acide).

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente