Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si bolile vezicii, vezica biliara tratamentVezica biliara


Vezica biliara este un organ in forma de para care contine secretie biliara colectata din ficat prin canalul hepatic. Se afla asezata pe fata inferioara a lobului drept hepatic. Vezica colecteaza, depoziteaza, concentreaza bila si o evacueaza in timpul digestiei alimentelor prin canalul cistic in duoden. In vezica, prin absorbtia de apa, se concentreaza, imbogatindu-se in colesterol, care in caz de boala se precipita si se transforma in calculi biliari.


Vezica biliara este necesara depozitarii bilei cu rol in digestie si metabolizarea grasimilor, iar energia ei da taria si vitalitatea musculara. Ea conlucreaza cu sistemul limfatic pentru a elimina produsii secundari toxici. In caz de imbolnavirea sau lenevirea vezicii biliare pot aparea dureri de cap.

Ficatul secreta bila. Sunt necesari 600-1200 ml de bila zilnic, pentru a digera grasimile si a neutraliza actiunea sucului gastric. Patrunderea in sange si limfa a produsilor rezultati din digestie se face prin absorbtie intestinala. Daca digestia intestinala si stomacala nu e bine facuta, hrana ajunsa in intestinul gros sufera procese de fermentatie si putrefactie, cu formare de gaze, alcool, cadaverina, putresceina, indol, seatol etc, produsi toxici care se resorb apoi in sange.

Bila normala este de culoare galbena, alcalina si neiritabila. In caz de boala ea devine verde inchis, iar la cel mai mare grad de toxicitate are culoare aproape neagra, are actiune acida si coroziva asupra tesuturilor. Atunci nu mai curge in duoden, e stocata in vezica biliara si produce inflamarea ficatului, vezicii biliare, intestinelor.

In duoden produce arsuri, duce la ulcer.

Sarurile biliare din bila emulsioneaza grasimile - altfel se pot amesteca grasimile cu apa. Bila sau fierea usureaza atat iesirea enzimelor digestive cat si absorbtia produselor de degradare a grasimilor.

Pentru a elimina o bila vascoasa se recomanda sa se bea multa apa. Unele ceaiuri sau medicamente pot irita mucoasa intestinala, mai ales daca aceasta este deja lezata.

.    Ulei de sunatoare obtinut prin umplerea unui borcan cu planta proaspata peste care se toarna ulei vegetal, preferabil de masline - se tine la soare 2-3 saptamani. In final, uleiul trebuie sa aiba culoarea rosu viu, altfel nu este bun. Se ia de 3 ori/zi cate 1 lingurita, inainte de masa. Cate 10, max. 15 picaturi de 2-3 ori/zi din tinctura de rostopasca. La tinctura de rostopasca trebuie prudenta in consumare. Luata in cantitati mai mari, dauneaza. Nu se ia mai mult de 2-3 saptamani.

Suc de morcov + sfecla + castraveti sau spanac sau suc de morcov + telina + patrunjel sau suc de andive in orice combinatie, ajutand si ficatul.

Recomandare, pentru vezica biliara, ceai cu coji de cartofi, care se consuma cu lingura in timpul zilei.


sene.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente