Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si aparatul locomotor, muschii, oase si reumatismAparatul locomotor


Grupul de organe si tesuturi care-l constituie ofera omului posibilitatea de a se deplasa. Aceste organe mai au si alte functii. Astfel, scheletul este un rezervor de calciu iar muschii ajuta metabolismul.


In componenta aparatului locomotor intra scheletul osos, muschii si articulatiile.

In centrul oaselor se afla maduva cu rol in hematopoieza: formarea globulelor sangelui, in oase predomina sarurile de calciu si fosfor.


Demineralizarile osoase, fracturile etc. duc la boli ca rahitismul, osteoporoza, osteomalacia.

Muschii au rolul de a asigura mobilitatea, iar cei scheletici se mai numesc locomotori sau striati. Miscarea se face numai daca articulatia dintre oase este integra. Articulatiile sunt formate din tesut cartilaginos care acopera osul si o membrana care captuseste pe dinauntru aceasta articulatie. Membrana se numeste sinoviala. In cavitatea articulara se afla lichid sinovial compus din apa, proteine, mucina, saruri (clorura de sodiu), zaharuri si grasimi. El are o reactie usor alcalina, iar la imbolnavire devine acid.


Acest lichid lubrefiaza si hraneste cartilagiul articular. Extremitatile osoase ale articulatiei sunt legate printr-o membrana rezistenta - capsula si prin ligamente fibroase care intaresc la exterior capsula. Mai exista niste pungi cu lichid vascos - burse seroase - aflate intre muschi si oase, usurand alunecarea muschilor aflati in activitate. Inflamatiile si traumatismele acestor burse dau stari patologice facand dificila miscarea in articulatia respectiva.


Pentru tulburari la picioare si glezne, se maseaza zonele corespondente de la incheietura mainii.


Cresterea performantelor sportive este evidenta dupa consumarea de spirulina. Doza: max. 20 g/zi.


.    "Balsam de rozmarin" de la Ardes Cosmetici. Este crema termogenica pe baza de camfor natural si rezorcina, care activeaza circulatia, fiind de folos in afectiuni musculare, articulare, inflamatii si reumatisme. Se poate gasi in farmacii.

.    Colagenul este o substanta ca un adeziv care mentine unite pielea si tesutul muscular. Siliciul este un mineral esential in producerea colagenului. Planta coada-calului contine mult siliciu. Regimul alimentar si administrarea de coada-calului amelioreaza colagenozele.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente