Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si pielea, bolile urecii si probleme de auzZumzait in urechi

Din cauza hipertensiunii, o iritatie a nervilor auditivi sau vatamarea timpanului.


Boala poate fi provocata de dezechilibrul dintre sangele arterial si cel venos care provoaca reflux si vartej in vasele sangvine ale urechilor. Pot aparea in acest caz greturi si chiar varsaturi.

.    Vitamine si saruri minerale ajutatoare: Mn, K, vitamina E.
.    Calcat apa.

.    Comprese reci la picioare (lasate noaptea) - cand Luna este in descrestere (dupa Luna plina), udati 2 sosete de bumbac si trageti-le astfel incat sa acopere glezna. Fiecare picior se inveleste in sal, apoi cu patura. Astfel, sangele este atras spre picioare si presiunea asupra timpanelor scade.

.    Masarea zonelor reflexe: ureche, cap, puncte limfatice, punctul de echilibru.

.    Produsul Gingko Biloba, potentat de paducel si de vitamina E, este un adjuvant in combaterea surditatii de origine vasculara si a acufenelor (zgomote in urechi).

.    Se face cura cu macerat de vasc preparat astfel: se lasa 1 lingurita de vasc in 250 ml apa timp de 8h, de seara pana dimineata. A 2-a zi se incalzeste putin, se strecoara si se bea pe stomacul gol, inghititura cu inghititura. Se beau 3 cani/zi timp de 3 saptamani, apoi 2 cani/zi, dimneata si seara, timp de 2 saptamani. Se continua cu 1 cana/zi, dimineata, vreme indelungata.

.    Contra vajaiturilor se pun 6-8 picatuiri de unt de migdale in urechi.

Cauzele bolii: scleroza, otita medie acuta, labirintita, sindrom Maniere, otoscleroza, hipertensiune arteriala cu evolutie maligna, hipotensiune arteriala etc.

Uneori zgomotul ca de motor din urechi poate fi ca urmare a unui stres puternic, cand se produce o ingreunare a circulatiei sangvine prin vasele de sange periferice (capilare) de la cap. Probabil ca acestea se contracta din cauza stresului.

.    In caz de sindrom vestibular necompensat, a dat rezultate badijonarea urechii cu vata imbibata in unguent de tataneasa (firma Fares). Pulsatiile neplacute si durerea au disparut de la prima ungere.

.   Iata un leac popular rusesc prin care se combat zgomotul si pocniturile, se imbunatateste
auzul si se elimina dopurile de ceara: "intr-o ceapa se face o gaura cu cutitul, in care se pune 1 lingurita seminte de chimen si se astupa cu miez de paine. Se introduce in cuptor sa se coaca, apoi cat este fierbinte se stoarce prin tifon dublu. Se picura in ureche cateva picaturi de suc si se astupa urechea cu vata. Tratamentul se face de 2 ori/zi, pana la insanatosire.

.    Se vor face bai calde la picioare.

.    Se vor pune cataplasme cu faina de mustar (faina de mustar + apa fierbinte pe talpi).

.    Ceai de paducel sau roinita (2 cani/zi).

.    Acupunctura poate ajuta.

Unii doctori recomanda introducerea in ureche a unui tampon de vata inmuiat in suc de ceapa.


Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente