Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre alimentatie dietaAPA


Reprezinta mediul in care se desfasoara toate reactiile biologice din organism. Pierderea a 10% din apa organismului duce la moartea acestuia.

Fara alimentatie, omul poate rezista si o luna, dar fara apa, moartea se produce in cateva zile. In organism este repartizata atat in celule (apa intracelulara) cat si in spatiul extracelular - apa dintre celule si vasele sanguine si limfatice (apa ex-tracelulara) si indeplineste roluri importante:

- dizolva si transporta la celule substantele nutritive si transporta resturile meta­bolice la organele de eliminare (rinichi, piele, plamani etc).

- mentine constanta temperatura corpului (termoreglare) eliminand prin transpi­ratie caldura care prisoseste;

- este solventul tuturor substantelor minerale.

Este adusa in organism ca atare sau cu alimentele. Fructele si legumele verzi sunt foarte bogate in apa. O parte din apa rezulta din metabolizarea principiilor nutritive (proteine, glucide si lipide) si se numeste apa de combustie. Intre aportul si eliminarea de apa exista o stransa dependenta si un perfect echilibru. Aportul (ingesta) trebuie sa fie egal cu eliminarea (excreta).Pierderea de apa declanseaza reflexul de sete. Cand pierderile de apa sunt foarte mari apar deshidratari grave, care pot fi mortale (ex. coma diabetica). Cand eliminarea apei nu se poate face in totalitate, aceasta se retine in tesuturi si apare edemul (rolul important il detine sodiul).

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente