Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.






boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre alimentatie dieta

ADENOMUL, ADENOFIBROMUL






Un adenom este o tumoare benigna care se dezvolta in tesutul glandular. Poate afecta cea mai mare parte a glandelor endocrine sau exocrine dar afecteaza mai ales prostata, tiroida sai hipofiza.
Suntem in prezenta unei proliferatii celulare haotice, adica aparent dezordonata. Vita debordeaza in noi, explodeaza, se dezvolta fara sa respecte reteta normala. Mai mult chiar, aceasta debordare atinge un nivel subtil al fiintei umane, un nivel in care fizicul si emotionalul se intalnesc, un nivel in care are loc alchimia fundamentala a proceselor hormonale.


Adenomul ne vorbeste de un dezechilibru profund si subtil in raport cu viata. Codurile sale de dezvoltare sunt tulburate, perturbate. Cu siguranta, adenomul este o tumoare benigna care nu e destinata sa aiba un impact violent, definitiv. Dar tumoarea sau fibromul sunt acolo pentru a spune clar ca sensul vietii este parazitat, perturbat, pe planul esential care este cel al gestiunii metabolismului fizic al acestei vieti (corp si functii corporale) si, prin extensie, a lumii materiale. Adenomul poate provoca, dupa marimea sa, probleme functionale jenante (prostata, tiroida).


Ma gandesc la cazul lui Bernard. Acest barbat si-a petrecut toata viata in afaceri si mai exact cu gestionarea unui hotel. Hiperactiv si foarte directiv, a avut mereu conducerea, atat pe plan profesional cat si personal.


Apoi a venit ziua retragerii. A predat stafeta fiicei care a luat in grija gestionarea hotelului familial si Bernard a intrat in vacanta. Doar ca aceasta retragere se pare ca a fost mai bulversanta la nivelul reperelor vietii decat s-a crezut. Acasa, nevasta lui Bernard gera totul si in afara casei el a devenit inutil. Reperele de stapanire si control (prostata) si mai ales asupra lumii materiale (corpul fizic) pe care Bernard le-a avut mereu s-au dezagregat, s-au scufundat. Acest lucru l-a perturbat profund incat i-au dat iluzia ca totul mergea bine. In luna urmatoare retragerii, Bernard a dezvoltat un adenom de prostata. Intelegand acest mecanism, Bernard a acceptat importanta pe care a avut-o asupra lui exercitiul unei anumite activitati directive. I-am sugerat sa se ocupe de o asociatie sau de un club de sport pentru a putea din nou sa permita energiilor sa se exprime si sa circule corect si sa evite degenerarea lor (tumoarea).

 AFECTIUNILE SISTEMULUI OSOS SI ARTICULAR ALGODISTROFIA
 POLIARTRITA REUMATOIDA - POLIARTRITA CRONICA EVOLUTIVA
 ULCERUL GASTRODUODENAL
 MASTOZA
 INSUFICIENTA OVARIANA, INSUFICIENTA TESTICULARA, STERILITATEA
 PARUL CASANT, PARUL USCAT
 PELADA / CADEREA PARULUI
 NEGUL
 SPASME, SPASMOFILIA, TETANIA
 ACROCIANOZA, ISCHEMIA, MALADIA RAYNAUD


loading...



Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente