Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.


boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre alimentatie dieta

GRIPA


Fragilitatea sau maladiile pulmonare exprima dificultatea noastra de a gera situatiile cu lumea exterioara si nevoia noastra de a evacua tensiunile inmagazinate. Exemplul cel mai simplu este cel al scaderii temperaturii la inceputul iernii. Persoanele care nu reactioneaza echilibrand sistemul termic intern vor raci, adica sistemul pulmonar va fi slabit si va deschide poarta gripei, de exemplu. Dincolo de manifestarile asociate starii gripale (guturai, raceala) pe care le studiem searat, e foarte important sa insistam asupra manifestarilor starii gripale.


Starea gripala genereaza trei tipuri de stari fizice de baza : febra, moleseala si oboseala. Daca reflectam putin, vom face legatura cu un alt moment al vietii care produce simptome identice.


Este momentul in care facem sport sau desfasuram o munca fizica mai intense decat de obicei. Resimtim atunci o crestere a temperaturii corpului (febra), moleseala si oboseala ! In aceste faze ale efortului fizic, suntem in situatia unei evacuari a toxinelor fizice. In cazul gripei, aceasta asemanare a manifestarilor semnaleaza evacuarea tensiunilor, al trairilor mai mult sau mai putin dificile, care pot fi asociate cu toxinele interioare fizice si / sau psihologice.


Pe parcursul anotimpurilor, e bine sa ne amintim ca iarna este perioada in care energia profunda a organismului se reincarca si ca primavera este perioada in care energiile incarcate explodeaza de vitalitate. Natura, bine facuta, pare ca ne propune gripa in aceste 2 anotimpuri, chiar inaintea iernii pentru curatenia de toamna si, daca mi se permite, primavara pentru a elimina toxinele din iarna. Starea gripala este expresia dificultatii de a se proteja de exterior si necesitatea evacuarii tensiunilor produse in noi, starea de oboseala si moleseala ne obliga sa ne relaxam.

O ultima privire asupra acestui subiect, adesea in zilele care preceda gripa, suntem constipati sau avem dificultati in a evacua. Totul reintra in normal dupa declansarea maladiei.

 GRETURILE, STAREA DE GREATA
 SPASME, SPASMOFILIA, TETANIA
 INSIFICIENTA PANCREATICA
 INSUFICIENTA OVARIANA, INSUFICIENTA TESTICULARA, STERILITATEA
 TUSEA CONVULSIVA
 COXARTROZA - DURERILE SOLDULUI
 CALCULII RENALI, COLICA NEFRITICA, LITIAZA RENALA (CALCULI)
 CALCULII BILIARI, COLECISTITA, DISCHINEZIA BILIARA, INFLAMATIA VEZICII, LITIAZA BILIARA (CALCULI)
 MIELOM - MALADIA LUI KAHLER
 HEMIPLEGIA


loading...Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente