Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre alimentatie dietaHEMIPLEGIA


Hemiplegia este o paralizie partiala sau totala a unei parti a corpului. Este consecutiva cu o tulburare, reversibila sau nu, a unei regiuni a creierului care comanda functiile voluntare asociate partii respective a corpului.


Lateralitatea cerebrala lezata este in general opusa fata de partea corpului care este paralizata pentru ca suntem la nivelul sistemului nervos motor, de care am vorbit deja, si ale carui cabluri sunt incrucisate (la nivelul gatului). In anumite cazuri, mai ales in cel al unui accident vascular, aceasta hemiplegie poate fi reversibila.


Suntem in prezenta unui mesaj de inhibare a actiunii in raport cu partea paralizata. Aceasta oprire a capacitatii de a actiona, definitive sau de moment, semnifica o saturatie, o oboseala, o uzura. Accidentul vascular aflat adesea la baza mecanismului imbogateste sensul acesteia cu o informatie a vietii care nu circula bine, care hraneste, iriga prost creierul cu care am actionat sau am facut. Este timpul sa-l oprim, dar oare putem, suntem capabili sa acceptam sau sa ne asumam idea? Suntem inca utili daca nu mai suntem buni de nimic?

Oare nu am facut prea mult pana in punctul in care nu am mai fost capabili sa ne oprim?

Este clar ca in cadrul unei hemiplegii reversibile, va fi util, mai ales pentru cei care inconjoara persoana, sa o asigure de locul ei si ca este iubita pentru ceea ce este si nu pentru ceea ce a facut. Bine inteles ca e valabil si pentru cei a caror hemiplagie nu e reversibila, adaugand ideea ca nu a devenit o povara.

 LUMBAGO
 AMNEZIA, TULBURARILE DE CONCENTRARE, TULBURARILE MEMORIEI
 INFLAMATIA PULPEI DENTARE
 COXARTROZA - DURERILE SOLDULUI
 INFECTIA CHIRURGICALA DIFUZA
 EPICONDILITA, TENNIS ELBOW
 ARTOZA
 INTINDERILE, ENTORSA, LUXATIE
 Diareea - cum sa scap de diaree?
 DECALCIFIEREA - DEMINERALIZAREA DURERILE OSOASE OSTEOPOROZA
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente