Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre alimentatie dieta



ARTOZA


Artroza este o atingere articulara care se caracterizeaza printr-o degradare a cartilajului si printr-o uzura consecutiva a acestei degradari. Se constata de asemenea in paralel o densificare osoasa dureroasa, e adesea legata de imbatranire.


Artroza este inca o data demonstrarea acestei capacitati a corpului nostru de a ne informa asupra a ceea ce nu merge. Sa vedem impreuna.


Artroza atinge articulatiile, adica ceea ce permite miscarea, schimbarile de directie. Atunci cand ea e prezenta intr-o parte a corpului, ea face ca mobilitatea acesteia sa fie mai dificila, mai mult chiar, dureroasa. Ea se manifesta prin degradarea si uzura cartilajelor, adica a acestor verisoare in acelasi timp suple si rigide ale caror suprafete alunecoase permit frecarea uneori foarte importanta in functie de articulatie. Structurile osoase apropiate, in cele din urma, au tendinta sa se densifice.


Analizind toate acestea, se poate deduce cu usurinta ca artroza ne vorbeste de dificultatea noastra in fata miscarii sau a schimbarii.
Frica de aceste miscari, de schimbare ne fixeaza, ne face sa pierdem supletea si capacitatea de a lasa sa alunece (cartilajele). Ne opintim asupra certitudinilor si credintelor profunde (oase), facandu-le astfel mai dense, mai grele si mai putin mobile. Astfel viata nu circula la fel de bine prin noi (desi este mobila). Or, intotdeauna la nivelul robinetelor (unde apa nu mai circula) se depune calcarul.
De asemenea putem intelege de ce artroza avanseaza odata cu varsta, pentru ca cea mai mare parte din noi se fixeaza, devin mai rigizi imbatranind si sunt din ce in ce mai putin deschisi la schimbare si miscare.
Bine inteles, partea corpului unde se manifesta artroza precizeaza foarte clar de ce tip de schimbare sau miscare ne este teama. E suficient pentru a decoda sensul exact, sa ne raportam la lexical articulatiei in cauza. Sa luam un exemplu: cel al lui Jean-Pierre imi pare graitor. Acest om de 48 de ani a venit sa ma vada pentru o problema de artoza a cefei cu iradieri dureroase in umarul stang. Reumatologul sau l-a diagnosticat cu artroza cervicala care genera aceste dureri in umarul stang, limitand anumite miscari ale bratului. Tratamentul antialgic al reumatologului nu l-a ajutat pe Jean-Pierre care a venit sa ma consulte la sfaturile unui prieten.


Ce se intamplase in viata lui Jean-Pierre? Despre ce ne vorbea aceasta artroza? Asa cum am vazut mai sus, era vorba de o frica de miscare, de schimbare. Aceasta avea loc la ceafa (vedeti ceafa) si crea dureri in umarul stang (vedeti umar). Descifrarea suferintei lui Jean-Pierre ne-a permis sa spunem ca era vorba de ceva pe care el avea dificultati in a-l accepta sau in a-l refuza (ceafa). Ceea ce s-a intamplat a fost trait ca o canstrangere sau o impiedicare de a actiona datorata unei surse exterioare (umar) care era un barbat sau o autoritate, o ierarhie (partea stanga).


Acest decodaj a fost fulgerator pentru Jean-Pierre. A inteles ca durerea si artroza veneau dintr-o situatie profesionala pe care a trait-o in urma cu cateva luni. El a fost surprins sa-si aminteasca faptul ca efectiv artroza sa a aparut la putin timp dupa debutul tensiunii sale profesionale. De mai multe luni, in societatea in care lucra Jean-Pierre, aveau loc restructurari, care se desfasurau intr-o maniera pe care Jean-Pierre nu o agrea. Traia aceasta experienta cu greu pentru ca trebuia sa aplice decizii care nu-i apartineau, venite de la superiori si care-i erau impuse. In plus, trebuia la randul lui sa le impuna inferiorilor sai, cu vinovatia implicata de aceasta situatie. Doar ca-si spunea: "la 48 de ani nu sunt bine plasat pentru a discuta". Acesta frica finala a adaugat o tensiune asemenatoare cu cea fixata la Jean-Pierre, osificat fizic, si el suferea foarte mult, privind situatia din acest punct de vedere. Descoperirea sursei suferintei fizice si morale, i-au permis sa faca alegeri si sa ia decizii in concordanta cu natura sa, tinand cont de dificultatea contextului. In zilele care au urmat primelor doua sedinte, din corp si bine inteles din spirit, durerea a disparut complet.

 ULCERUL GASTRODUODENAL
 Infectiile acute si cronice ale aparatului genital
 INFECTIA DE TRACT URINAR
 INFECTIA CU HAEMOPHILUS INFLUENZAE TIP B (HIB)
 INFECTIA CHIRURGICALA DIFUZA
 GUTA - INFLAMATIA ARTICULARA
 TUSEA CONVULSIVA
 INFLAMATIA PULPEI DENTARE
 POLIARTRITA REUMATOIDA - POLIARTRITA CRONICA EVOLUTIVA
 AFECTIUNILE SISTEMULUI OSOS SI ARTICULAR ALGODISTROFIA

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente