Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.


boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre alimentatie dieta

PERIOSTITA


Este o inflamatie a periostului, adica a tesutului conjunctiv care inconjoara oasele. Ca orice inflamatie , periostita ne vorbeste de o stare de foc interior, de furie. Dat fiindca afecteaza periostul, ea priveste oasele adica structuralul din noi, prin tesutul care le inconjoara si le hraneste.


Suntem in prezenta unui mesaj dureros, care ne vorbeste de dificultatea noastra, de o emotie la care nu ne adaptam, care hraneste structura noastra interioara. Avem dificultati in a accepta sa integram noile idei sau credinte care ar putea veni sa imbunatateasca raportul nostru cu viata. Exista posibilitatea ca acestea sa ne fi socat sau ranit (periostita post-traumatica). Inflamatia tesutului care inconjoara structuralul existent (oasele), serveste ca protectie, ca sa respinga ceea ce vine din interior, prin reactii, mai mult chiar violente.


Localizarea periostitei desleaga bine inteles sensul global de dificultate de a lasa sa patrunda in sine noile date. Deci este bine sa ne raportam la partea corpului in cauza.


Ma gandesc aici la cazul lui Gilbert care a venit sa ma consulte din cauza unei periostite a gambei drepte, in apropierea gleznei. Dupa decodarea acestei dureri, a fost usor pentru G. sa inteleaga ceea ce se intampla. De fapt era pe punctual de a trai in intreprinderea in care lucrase (partea dreapta), o reorganizare structurala in care el nu credea. Se revolta contra ei, refuza sa admita necesitatea ei sau sa inteleaga explicatiile care i-au fost date interzicandu-i-se orice comentariu. Se va schimba totul - si-a spus el. Furia si refuzul cresteau in el dar nu stia pe ce picior sa joace. S-a lovit intr-o zi, intamplator, de biroul lui, putin mai sus de glezna dreapta si periostita s-a declansat. Dupa reflectare si ajutor pentru a transforma evenimentul rau trait si a-l accepta, aceasta periostita a disparut complet.

 DECALCIFIEREA - DEMINERALIZAREA DURERILE OSOASE OSTEOPOROZA
 INFECTIA CU HAEMOPHILUS INFLUENZAE TIP B (HIB)
 INFECTIA DE TRACT URINAR
 MIELOM - MALADIA LUI KAHLER
 GUTA - INFLAMATIA ARTICULARA
 INFECTIA CHIRURGICALA DIFUZA
 CRURALGIA
 Infectiile acute si cronice ale aparatului genital
 ARTRITA
 COXARTROZA - DURERILE SOLDULUI


loading...Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente