Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre alimentatie dietaSCIATICA


E o intepatura a nervului sciatic la iesirea din coloana vertebrala, la nivelul lombar. Are o semnificatie echivalenta celei din lumbago cu o precizie suplimentara. Lumbago este o durere de zona care vorbeste de o durere globala in timp ce sciatica este o durere de traiectorie care poate fi ambulatorie, de la coloana vertebrala pana la degetul mic sau mare al piciorului. Sciatica e o durere precisa care exprima in plus dificultatea de a elimina, abandona, in cazul schimbarilor, anumite scheme vechi. Sciatica urmeaza traiectoria meridianului energetic al vezicii care gereaza, pe plan energetic, evacuarea amintirilor vechi. E deci vorba de tensiuni legate de acceptarea schimbarilor pe unul din cele 5 planuri ale vietii, cauzata de dificultatea noastra de a abandona vechile credinte sau obiceiuri, vechile scheme sau modalitati de a gandi, de locul unde am gasit un anume echilibru si de obiceiuri in viata materiala si psihologica al caror confort par a ne fi de ajuns.


Toate aceste notiuni sunt, bine inteles, in raport cu lumea noastra relationala, pentru ca suntem la nivelul picioarelor.


Unul din cazurile tipice este acela al sciaticii paralizante care blocheaza nervul sciatic complet si ne impiedica sa mergem, sa ne deplasam sau chiar sa stam in picioare (a se vedea capitolul despre picioare). Dupa partea atinsa, ce se intampla in viata noastra relationala? Care e persoana spre care nu mai vrem sa mergem, cu cine nu mai vrem sa avem relatii asemanatoare cu cele existente in prezent sau cu cine nu mai vrem sa avem relatii de loc? Spre cine ne e teama sa ne indreptam? Ce schimbari ne pune problema sau ce vina avem in raport cu ea? Ce dificultati avem de autorizat?


Exista o mare asemanare de intrebari cu crulargia. Acest lucru e logic, pentru ca exista chiar si fizic. Diferenta majora intre aceste doua tensiuni, tine de traiectoria pe care o urmeaza. Cruralgia urmeaza meridianul stomacului si a pancreasului, o teama de a pierde , in timp ce traiectul sciatic (meridianul vezicii) vorbeste mai degraba de o teama de schimbare.

 REUMATISMUL
 GUTA - INFLAMATIA ARTICULARA
 DECALCIFIEREA - DEMINERALIZAREA DURERILE OSOASE OSTEOPOROZA
 ULCERUL GASTRODUODENAL
 MIELOM - MALADIA LUI KAHLER
 Diareea - cum sa scap de diaree?
 ARTRITA
 PERIOSTITA
 INFECTIA CHIRURGICALA DIFUZA
 POLIARTRITA REUMATOIDA - POLIARTRITA CRONICA EVOLUTIVA
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente