Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre alimentatie dietaREUMATISMUL


Termenul reumatism este un termen generic care descrie toate starile dureroase ale articulatiilor. Reumatismele pot fi de mai multe tipuri, inflamatorii ca si artrita sau infectioase ca poliartrita, degenerative ca artroza sau metabolice ca si guta. E bine sa ne raportam la fiecare tip particular tratat in aceasta lucrare.


Totusi ar fi bine sa retinem sensul global al reumatismului, acela ca reumatismul indica o dificultate de miscare, de a muta sau de a pune in miscare. Durerea asociata cu mobilitatea articulara duce la o scadere, o suprimare a acesteia, ne vorbesc de blocajele noastre (temeri sau refuz) constiente sau nu, in raport cu schimbarile simbolice sau reale de directie sau stare.


Justetea analizei va fi completata de asocierea cu sensul locului atins de reumatism. Va fi bine sa ne raportam la partea corpului in cauza. Ma gandesc aici la exemplul Anei-Marie. Aceasta femeie foarte activa si plina de viata era si o mama foarte geloasa si posesiva fata de copiii ei. Timpul si viata au facut ca ei sa creasca si sa plece intr-o buna zi. S-au casatorit si doi dintre baieti au chiar copii. Oficial si consient, Ana Maria ar fi trebuit sa fie incantata si n-ar mai fi trebuit sa vrea sa aiba grija de ei. Or, ea a venit sa ma vada pentru un reumatism important la cele doua maini. Aceste dureri care atingeau uneori si coatele (acceptare), o deranjau mult si uneori o impiedicau sa doarma.


Atunci cand i-am cerut sa-mi spuna ce o impiedica durerea sa faca sau ce o obliga sa faca, ea mi-a raspuns facand un gest cu mainile: sa tin, sa strang, sunt prin urmare obligata sa las (cedez) ceea ce incerc sa tin. Ce sau pe cine nu reusiti sa lasati, am intrebat-o?

S-a ingalbenit si a inteles ca e vorba de copii. Din discutie a reiesit ca-i era teama ca o vor abandona. Avea obiceiul si isi obisnuise copiii s-o sune regulat (chiar si in fiecare zi) si a stiut sa se faca indispensabila in numeroase situatii. Ei erau astfel obligate sa apeleze la ea. Totusi, nurorile din cauze profesionale diverse au obligat-o sa cedeze. Inconstient Ana Maria se crispa, strangea mainile fara sa-si dea seama si a generat reumatismul care o face sa sufere.

 TUSEA CONVULSIVA
 PERIOSTITA
 RAHIALGIA
 ARTOZA
 ARTRITA
 LUMBAGO
 FRACTURA
 CRURALGIA
 AFECTIUNILE SISTEMULUI OSOS SI ARTICULAR ALGODISTROFIA
 ULCERUL GASTRODUODENAL
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente