Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre alimentatie dieta

SISTEMUL GENITAL


Sistemul genital este sistemul fizic care permite reproducerea si sexualitatea. E compus din organele sexuale, glandele sexuale (testicule, ovare) si din uter la femei. Cu ajutorul acestui sistem extrem de elaborat, umanitatea s-a perpetuat prin intalnirea intre un barbat, de natura Yang si penetranta, si o femeie de natura Yin si receptoare.


Putem bineinteles sa extindem subiectul si sa facem acelasi lucru in interioarul nostru pentru a evolua. Ar parea ca ar trebui sa mergem la intalnirea celuilalt aspect al nostru, a partii noastre Yin, feminina daca suntem barbati si a partii Yang, masculina daca suntem femei, pentru a evolua, a creste. Nu este vorba aici de sexualitate, ci de ceea ce C Jung numea Anima (feminin) si Animus (masculin). E vorba de latura noastra duioasa, tandra, pasiva, artistica, estetica, primitoare, inconstienta, profunda (feminina), si de latura noastra ferma, puternica, activa, razboinica, defensiva, patrunzatoare, constienta, superficiala (masculina).
Atunci exista posibilitatea sa crestem, sa evoluam si sa ajungem progresiv sa facem pacea contrariilor, dupa cum ii spuneam in lucrarea precedenta Spune-mi (pe care Yung o califica drept reconcilierea opusilor), Unitatea din noi, creand astfel o alta fiinta interioara, un alt eu.


Este foarte interesant sa observam ca aceasta (pro)creatie are posibiliatea de a se realiza prin placere si fericire (orgasm) asa cum a prevazut viata. Aceasta idee ii poate face sa refecteze pe cei al caror drum de dezvoltare personal se face prin vointa, forta, constrangere sau urgenta.
Dar sistemul genital este bineinteles, inainte de toate cel care permite procreerea, ne permite sa dam viata fizic. Prin intermediul lui si prin extensie e vorba si de capacitatea nostra generala de a crea, a da nastere (proiecte, idei, etc) in lumea noastra materiala.


Este in cele din urma sistemul sexualitatii, adica al capacitatii nostre de a crea placerea. Reprezinta actiunea noastra asupra altuia, puterea noastra asupra lui pentru ca acesta ni se abandoneaza, asa cum noi ne abandonam , intr-o relatie deosebita. Aceasta putere trebuie deci sa fie reciproca si respectuoasa si este si mai mare daca se bazeaza pe dragoste. Este, asa cum spuneam mai devreme, particularitatea de a procura placere, de a putea sa traim in placere (daca indraznesc sa spun asa) de vreme ce se finalizeaza cu orgasmul. Acesta reprezinta placerea suprema a creatiei, a actiunii creatoare si de fecundatie, realizata impreuna cu un altul.


Durerile sistemului genital ne vorbesc prin urmare de dificultatea nostra de a trai si de a accepta aceasta pace a contrariilor in interiorul nostru. Durerile se pot manifesta in diferite forme dar inseamna intotdeauna o tensiune in relatie cu un altul, fie ca e prietenul/sotul, copilul sau reprezentarile lor in noi sau in exteriorul nostru. In deosebi problemele uterului reprezinta cuplul, caminul, cuibul si semnifica adesea tensiuni sau suferinte in raport cu aproapele / consoarta (absenta, frustrare, deces, conflict) sau in raport cu locul fiecaruia in camin.


Ele exprima teama nostra, frica de a da viata, fie ca este reala (copil) sau simbolica (proiecte, idei), din cauza lipsei de incredere, din vinovatie sau angoasa. Aceasta poate merge pana la incapacitate reala, frigiditate, neputinta, sau chiar sterilitate.

 SISTEMUL NERVOS AUTONOM
 EPICONDILITA, TENNIS ELBOW
 MALADIA PARKINSON
 SCLEROZA IN PLACI
 ARTOZA
 HEMATURIA
 NEFRITA, URETRITA, URETERITA
 Diareea - cum sa scap de diaree?
 SPASME, SPASMOFILIA, TETANIA
 LUMBAGO

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente