Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre endocrinologie Tratamente, boli si remedii prin terapii naturale

GLANDELE GENITALE


Gonadele sau glandele genitale feminine si masculine au o secretie externa sau gametogena si o secretie interna sau endocrina.

Ovarul asigura producerea ovuleloi necesare reproducerii.

Totodata el secreta hormoni sexuali: progesteronul si estrogenii. Testiculul produce spermatozoizii care fecundeaza ovulul.

Functia spermatogenica este localizata in tubii seminiferi. in spatiul dintre tubi se gasesc celulele Leydig, care secreta hormoni androgeni, cei mai activi dintre acestia fiind testosteronul si androstendionul.

Hormonii sexuali determina dezvoltarea caracterelor sexuale si marcheaza diferenta dintre cele doua sexe. Sub controlul sistemului nervos, hipofiza - prin cei doi hormoni gonadotropi (foliculostimulant si luteinizant) - stimuleaza si mentine functia glandelor genitale.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente