Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre endocrinologie Tratamente, boli si remedii prin terapii naturalePANCREASULRolul de glanda endocrina al pancreasului a fost recunoscut din 1866, cand extirparea pancreasului la caine a provocat aparitia diabetului.

In prezent se stie ca insulele Langerhans din pancreas contin doua feluri de celule endocrine: celula a, care secreta glucagonul, si celulele b, care secreta insulina. Insulina scade glicemia, transportand zaharul in celule, pe cand glucagonul este un puternic factor hiperglicemiant: scoate zaharul din ficat (glicogenoliza) si creste concentratia acestuia in sange (hiperglicemie).

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente