Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Tratamente naturiste categorisite pe boli si dureriBAZELE SANATATII


Fiecare om viseaza sa fie sanatos si fericit. Dar destul de des, omul isi aminteste de sanatate atunci cand multe neglijente trebuie reparate.

Uneori, aparitia maladiei nu depinde de modul de viata al omului, insa, cel mai adesea omul singur atrage boala, fiind lenes, nepasator, indiferent sau din lipsa de cunostinte in domeniul fiziologiei - al legilor de functionare ale organismului.

Pe om il dezorienteaza si faptul ca natura pare a nu avea sentimentul dreptatii. Unii beau, fumeaza, nu au grija de sanatate si totusi ajung pana la 90 de ani, altii devin handicapati de la o simpla raceala.

Motivele sunt multe: mostenirea genetica, meniul mamei in perioada sarcinii, modul ei de viata (daca a fumat sau a fost stresata, etc.) precum si de modul cum a decurs nasterea. Dar startul inegal, inca nu este un motiv ca sa fii ultimul in maratonul vietii.

Un om cu sanatatea slabita sau cu posibilitati fizice limitate este o persoana care are la ce lucra pentru imbunatatirea situatiei. Nu sunteti in impas daca nu ati capatat un organism excelent. Oricand aveti o posibilitate de a indrepta situatia spre mai bine.

A fi sanatos sau a fi bolnav, omul singur alege prin faptele si gandurile sale, manifestandu-si astfel libertatea. Si nu are rost critica la adresa medicinei, daca faptele alese nu corespund modului de viata sanatos. Din pacate, foarte multi au fost educati dupa exemple de neglijare totala a propriei sanatati. Exista legi precise pentru functionarea organismului uman, iar incalcarea lor aduce pedeapsa.

Organismul uman este un mecanism foarte fin si complicat, el nu rezista mult la greselile omului. De la inceput el se incovoaie sub greutatea greselilor si ofera omului un timp oarecare pentru a reveni la starea initiala. Pe urma, cand suma greselilor acumulate depaseste o anumita limita, el devine ca un resort de otel si loveste pe contravenient foarte dureros.

Daca dumneavoastra nu va iubiti propriul corp, el raspunde cu boala, cu durere si suferinta. Dar fara el, ce ati face? Corpul si sufletul nostru nu au o existenta separata, ci sunt strans unite. De aceea fiecarei stari a sufletului ii apartin procese biochimice absolut materiale ale fiziologiei noastre. De exemplu, la oamenii care se simt ofensati, oprimati, nesatisfacuti sau lipsiti de dragoste, imunitatea organismului scade considerabil.


Pe fondul acesta incepe inmultirea necontrolata a celulelor canceroase. Omul care isi doreste sanatate corporala trebuie sa aiba grija in primul rand de sanatatea sufletului si a mentalului, fiindca dorintele noastre care vin din adancul sufletului se realizeaza adesea. De aceea straduiti-va sa aveti o gandire pozitiva: " eu sunt cea mai sanatoasa, cea mai tanara, cea mai buna, cea mai fermecatoare", sau "cel mai puternic, cel mai hotarat".

Incercati sa iertati pe toti cei care v-au gresit (la fel cum este propovaduit in biserica), pentru a nu semana in organismul dumneavoastra semintele bolilor ingrozitoare. Gandurile sunt materiale, de aceea ganditi pozitiv.


Trecand hotarul unei existente pasive si dezordonate, omul se transforma dintr-un inghititor rabdator de pastile, dintr-un obiect al terapiei in eroul principal al propriilor coliziuni vitale. El se autostimuleaza in abandonarea modului de viata relaxant, confortabil, se opune in permanenta inertiei stereotipului vietii cotidiene, format de-a lungul anilor si, datorita acestui fapt, ca pe niste trepte, urca tot mai sus si mai sus spre culmile sanatatii fizice si echilibrului psihic.

Toate indoielile, neincrederea in puterile proprii, lipsa de dragoste fata de sine, sunt o otrava, care ataca la inceput sufletul, apoi trece in corpul fizic si omul se imbolnaveste. Omul trebuie sa se adapteze nu numai la incarcaturi fizice dar si psihice. Ca sa puteti pastra o dispozitie buna de dimineata pana seara, este nevoie de calire psihica. Fiecare om poate, daca vrea, sa se invete sa receptioneze calm tot ce se petrece in imprejurul lui si daca nu putem schimba situatia, sa schimbam atitudinea fata de ea. Cu atat mai usor iti este cand accepti oamenii asa cum sunt ei, cand poti sa ierti si sa iubesti; poti descoperi in fiecare om talentul si calitatile lui admirabile.

Stresul nu-1 poate guverna pe acel om care poseda darul de a ierta. De aceea e posibil sa te tratezi nu numai cu ceaiuri si pastile, dar si cu dragoste fata de sine, de oameni, de arta, de soare si natura, deoarece atunci cand starea sufletului este permanent buna, corpul lupta impotriva bolilor mai cu spor.

Elena Josan, presedinte Asociatiei de Recuperare FITOMED


Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente