Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Tratamente naturiste categorisite pe boli si dureri

INDICATII IN FOLOSIREA Tratamentelor NATURISTE


In majoritatea cazurilor, in literatura se propun doze medii de plante. Dozele propuse trebuie schimbate in functie de greutatea sau varsta bolnavului.

.   Bolnavii cu greutate de la 80 la 100 kg maresc doza cu 25%.
.    Bolnavii care depasesc 100 kg, maresc doza cu 50 % - 60%.

.   Copii cu greutatea intre 10 kg si 20 kg vor folosi 1/6 din doza.

.   De la 20 kg la 30 kg se va folosi 1/3 din doza.

.    De la 30 kg la 40 kg se va folosi 1/2 din doza.

.   De la 40 kg la 50 kg se va folosi 3/4 din doza.

Daca nu cunoasteti greutatea bolnavului, puteti sa va orientati dupa varsta lui:

.   De la 25 la 60 de ani se foloseste doza recomandata in literatura.

.   intre 14 si 25 de ani se foloseste 2/3 din doza.

.   intre 7 si 14 de ani se foloseste 1/2 din doza.

.   intre 4 si 7 de ani se foloseste 1/3 din doza.

.   intre 3 si 4 de ani se foloseste 1/6 si 1/4 din doza.

.   intre 2 si 3 de ani se foloseste 1/8 si 1/6 din doza.

.   intre 6 luni si 1 an se foloseste 1/12 si 1/10 din doza.

Tot timpul raman cuprinsa de admiratie cand ma gandesc cat de inteleapta, cat de infinit variata este medicina populara. Deseori ca leacuri vindecatoare se folosesc cele mai simple plante sau produse. Bineinteles, ar fi ideal sa nu ne imbolnavim niciodata, dar este aproape imposibil; de aceea este bine sa stim cu ce ne putem ajuta organismul in diverse situatii. Medicina este o stiinta, in timp ce vindecarea este o arta.


Stiati ca preparatele din plante actioneaza mult mai eficient daca sunt produse de o persoana cu o sanatate excelenta care doreste sincer sa ajute pe cei aflati in suferinta? incercati sa gasiti o asemenea persoana. Ar fi minunat daca persoana cunoaste si cele mai simple metode si procedee bioenergetice si poate sa incarce preparatele cu o energie pozitiva.

Eficienta plantelor medicinale se dubleaza si atunci cand, impreuna cu administrarea lor, se executa si exercitii speciale pentru imbunatatirea functionarii maduvei spinarii care controleaza toate procesele interne. Exercitiile sunt o adevarata cale spre organul bolnav, eliminand sarurile si reziduurile. Un sprijin adevarat in lupta cu bolile este numai acea planta care a fost culeasa, uscata sau preparata in zile favorabile si in conditii prielnice. Plantele se culeg de regula in zilele cu luna plina, sau pe datele de 3, 7, 12, 17, 24 si 28. Prepararea leacurilor se face pe datele de 5,8,12, 13,16 si 28. Urzica este diferita de majoritatea plantelor; cea mai buna zi pentru culegere este marti, la rasaritul soarelui, in zilele cu luna noua.

De asemenea, conteaza si anotimpul. De exemplu, radacinile se scot din pamant primavara, in martie, sau toamna, in octombrie-noiembrie, timp de 10 zile, incepand din momentul de luna plina. In prima si a doua zi de luna plina, radacinile nu se culeg, deoarece in zilele acestea ele absorb mai multa apa si concentratia substantelor terapeutice scade considerabil. Ca radacinile sa nu-si piarda calitatile terapeutice, ele se scot din pamant seara tarziu pentru a nu fi expuse la lumina soarelui. Nu exista reguli fara exceptii: de exemplu, rostopasca se culege cu radacina pentru obtinerea sucului (mai ales pentru tratarea tumorilor) pana in luna iunie.

Frunzele se culeg de pe copacii si arbustii tineri, plini de viata, de dorit pana la ora 13, cand roua de dimineata s-a uscat bine, in zilele cand luna este in crestere. O putere deosebita de vindecare o au frunzele culese in zilele cand luna se afla in Scorpion.

Florile se aduna in zilele calde, cu soare, intre orele 11-14, cand luna este in crestere sau in zilele cu luna plina.

Toate plantele se usuca la umbra sau chiar la intuneric si se pastreaza intr-un loc ferit de lumina, in borcane sau in pungi de hartie. Nu le faramitati pana in momentul folosirii, deoarece planta intreaga pastreaza campul ei energetic, ce mareste puterea de vindecare. Plantele uscate corect, de regula pastreaza culoarea lor naturala, aroma corespunzatoare si calitatile terapeutice timp de un an.

Dar daca ati cules mai multe plante si nu ati reusit sa Ie folositi pentru prepararea ceaiurilor in timpul anului, puteti sa le folositi pentru bai in cazuri de afectiuni dermatologice, ale sistemului nervos si pentru calmarea durerilor de diferite etiologii. Daca aveti plante de camera, amestecati pamantul din ghiveci cu pulbere din plante uscate si obtineti un substrat mai bogat, mai pufos, mai ingrasat.


Evitati folosirea vaselor de aluminiu pentru fierberea ceaiului. Folositi numai vesela emailata, iar pentru macerat - vesela din faianta sau de sticla. Ceaiurile nu se pastreaza mai mult de 24 de ore si se beau putin calde, daca in reteta nu apar alte indicatii.

Folosind retetele din literatura fitoterapeutica, nu uitati ca ele se bazeaza cel mai des pe principiul "sa nu dauneze" de aceea dozarea se face cu aproximatie. Dar fiecare bolnav trebuie sa ia in consideratie si starea generala a organismului si nivelul de evolutie a afectiunii si reactiile individuale fata de fiecare preparat.

Daca de exemplu, organismul este obisnuit cu administrarea produselor toxice (ca in cazul bolnavilor care au urmat o cura cu citostatice) atunci poate fi marita si dozarea plantelor cum ar fi rostopasca. In caz contrar, mai bine incepeti Tratamentul cu jumatate de doza, peste 3 zile o mariti cu 1-2 lingurite si daca organismul nu reactioneaza negativ, peste 6-7 zile treceti la dozele propuse. La fel si durata Tratamentului indicat nu este litera de lege.

Nu exista leac care are acelasi efect pentru toti. Un bolnav se trateaza timp de o luna, altul are nevoie de 6 luni sau chiar de un an. Durata medie de tratare cu plante medicinale este egala cu 1,5-2 luni.


Ca sa aveti de unde alege retetele cu efect maxim, va propun mai multe metode de Tratament pentru aceeasi boala. Dar nu va grabiti sa intrerupeti cura, chiar daca durerile au disparut repede si va simtiti mai bine.

imbunatatirea situatiei uneori este temporara si cu prima ocazie boala se intoarce. Mai bine repetati curele de 2-3 ori, iar dupa o pauza de 6-7 luni mai repetati o data pentru profilaxie si fixarea efectului
obtinut.

Daca organismul dumneavoastra a capatat "un buchet" de afectiuni pe parcursul mai multor ani, a scapa de ele intr-o saptamana, doua, nu este posibil. Trebuie sa aveti rabdare si sa fiti staruitori. Trecand de la speranta la disperare si inapoi, nu va predati, nu lasati aripile in jos, luptati pana la biruinta. Daca metoda aleasa nu v-a ajutat, asta nu inseamna ca ea este ineficienta. Mai degraba ea este buna pentru alti bolnavi care au o alta combinatie de afectiuni.

Si pentru dumneavoastra o sa se gaseasca metoda corespunzatoare, cu siguranta o sa se gaseasca! in gradina Domnului sunt leacuri pentru toate bolile si nu va ramane altceva decat sa cautati calea proprie spre sanatate.

Elena Josan, presedinte Asociatiei de Recuperare FITOMED

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente