Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.


boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre alimentatie dieta

INIMA


Inima este organul principal al circulatiei sangvine. Ea este pompa principala a acestei circulatii, dar o pompa inteligenta si autonoma a carei finete de reactie este extraordinara.


Prin ritmul sau, e capabila sa raspunda instantaneu la cea mai mica solicitare, fie fiziogica (efort) fie psihologica (emotii). In stransa legatura cu creierul, e capabila sa regleze foarte exact presiunea si ritmul circulator cerut de solicitarile inconjuratoare. Ea comanda, conduce capacitatea de adaptare a reactiilor interioare la exigentele exterioare. Inima este un muschi numit involuntar, adica functioneaza in afara vointei noastre constiente. Relatia sa cu inconstientul nostru este puternica si explica influenta importanta a emotiilor constiente si inconstiente asupra ritmului cardiac. Locul traditional al iubirii si al emotiilor, relatia sa privilegiata cu creierul, care depinde de el energetic, ne arata cum o dragoste veritabila nu se multumeste sa fie doar pasionala ci trebuie sa fie si inteligenta. In caz contrar risca orbirea.


Durerile inimii ne vorbesc de dificultatile nostre de a trai dragostea si/sau de a o accepta sau de a gera emotiile care au tendinta sa o ia inaintea restului vietii noastre. Pot semnifica si faptul ca am lasat prea mult loc resentimentelor, urii, violentei, pe care le refulam sau exprimam prin mijloace indirecte (sport, jocuri, rani). In acest timp, locul dragostei de viata, de noi insine, de ceilalti, de ceea ce facem scade cu fiecare zi. Or, sa ne amintim ca inima distribuie sangele in noi. Daca cultivam stari emotionale negative, vor fi distribuite in acelasi fel in interiorul nostru.

Se spune in teoria energiilor ca starea Inimii si a Chenn (reprezentarea sa spirituala) se vad pe tenul persoanei si in stralucirea ochilor sai, a privirii.

 RETINEREA APEI / EDEMUL
 DISMENOREA, CICLURILE DUREROASE
 SISTEMUL VENOS
 INFLAMATIA PULPEI DENTARE
 FRACTURA
 VAGINITA, VULVITA, VULVO-VAGINITA
 VARICELA
 PECINGINE, DERMATOZA, DERMITE, DERMATITE, PRURIGO
 FARINGITA, RINO-FARINGITA
 MANCARIMEA, PRURITUL, URTICARIA


loading...Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente