Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre alimentatie dietaFRACTURA


Sa dam un sens unei fracturi mi se pare evident. Trebuie vorbit de fapt prin ea insasi ca e vorba de o spartura / ruptura. Aceasta spartura se produce in tot ceea ce e structural si dur in corpul nostru, adica la nivelul scheletului, a oaselor. Fracturile sunt deci atingeri ale structurii noastre profunde care se sparg pentru a elibera tensiunea intalnita pe drum.


Este important sa ne intrebam despre ceea ce e supus la tensiuni puternice in viata noastra, despre ceea ce rezista si risca sa se sparga datorita lipsei de suplete. Care este modul obisnuit de a gandi, convingerile profunde si structurale care sunt perturbate de trairea momentului. La ce schimbari de comportament, de convingeri sau de directie suntem in curs de a rezista? Fabula stejarului si a trestiei ne poate ajuta sa reflectam asupra acestui subiect.


Locul fracturii vine sa descifreze sensul global si ne permite sa precizam domeniul vietii in care exista tensiunea. Oare este in relatiile noastre cu ceilalti sau cu lumea (picior), in actele noastre, in modul de a actiona sau de a suporta actiunile celorlalti (brate) ? Are dificultati relationale cu o femeie sau o intreprindere, vis--vis de cineva care nu mai stie pe ce picior sa danseze sau cui sa opuna rezistenta in a avansa, in a merge mai departe, de exemplu (e vorba de picioare si mai exact de glezna dreapta). Va fi indicat sa ne raportam in consecinta la capitolul care priveste fiecare din partile corpului care a suferit fractura pentru a afla sensul sau.


Ma gandesc aici la cazul Clarei. Aceasta tanara adolescenta (12 ani), traia o situatie dificila in familie. Din diverse motive tatal sau genera o tensiune paterna si conflictuala in familie. Uneori se intampla, prin dezordinea si atitudinea sa relationala a provocat crize si in plus amenintarea ca o da afara devine argumentul definitiv. Oare, acest tata reprezinta totul pentru Clara. L-a plasat intotdeauna pe un piedestal. Imaginea sa era sacra si nu trebuia ca cineva sa-l critice.


Totusi, atitudinea tatalui sau devenea excesiva, aceasta imagine incepea sa se lezeze. In cateva saptamani, primul semn al impactului evenimentelor au fost notele Clarei la scoala, au devenit mai slabe, desi facuse mereu parte din cei mai buni. Apoi, intr-o zi, intr-o ora de sport, prin intamplare un baiat (!!!) a lovit-o si i-a fracturat incheietura stanga.


Era evident ca ea traia o fractura in viata sa. Imaginea acestui barbat puternic s-a spart. A trebuit sa se rupa ceva in ea pentru a transforma ceea ce traia. In acest timp si bine inteles intamplator, tatal sau s-a calmat. Tot timpul cat Clara a purtat gipsul, putine lucruri s-au schimbat aparent. Dar in schimb, notele au devenit bune imediat dupa scoaterea gipsului. Mai interesant e ca a inceput sa-l critice si sa judece in numeroase domenii pe cel ce era de neatins.

 ARTOZA
 TUSEA CONVULSIVA
 Infectiile acute si cronice ale aparatului genital
 COXARTROZA - DURERILE SOLDULUI
 ARTRITA
 INFECTIA DE TRACT URINAR
 AFECTIUNILE SISTEMULUI OSOS SI ARTICULAR ALGODISTROFIA
 Diareea - cum sa scap de diaree?
 POLIARTRITA REUMATOIDA - POLIARTRITA CRONICA EVOLUTIVA
 INFECTIA CHIRURGICALA DIFUZA
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente