Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.


boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre alimentatie dieta

MENOPAUZA


Menopauza este acel moment atat de deosebit al vietii unei femei in care ea inceteaza sa mai fie fertila prin oprirea ovulatiei. Dupa parerea femeilor, aceasta faza este mai mult sau mai putin confortabila si aducatoare de tulburari diverse. Cele doua tulburari majore sunt cele ale bufeurilor de caldura si ale osteoporozei. Pentru aceasta ultima tulburare, e suficient sa ne raportam la capitolul care trateaza sistemul osos.


Imaginea arhetipala profunda a femeii este asociata cu cea a mamei. Unul din rolurile majore este cel de a procrea. Acesta a fost chiar de-a lungul timpului singurul sau rol social. Femeile sterile sau cele aflate la menopauza erau considerare ca inutile, neproductive pentru colectivitate sau familie, pana in punctul in care, in anumite epoci, si inca si in zilele noastre in anumite culturi, ele erau repudiate de sotul lor.


Tulburarile menopauzei semnifica dificultati, constiente sau nu, de acceptare a acestei pierderi a utilitatii. Adesea femeia cu sentimentul datoriei si investita in rolul de mama, femeia care sufera de tulburari la menopauza, are dificultati in a-si gasi un sens, o utilitate pentru sine insasi.


Dupa prima sarcina, ea a ramas in rolul de mama si nu a putut sau nu a stiut sa redevina femeie, dupa primele luni, sau primii ani ai copilului sau. Inscrierea in acest rol s-a marcat bine intr-o anumita perioada si la anumite generatii, prin faptul ca sotul a inceput sa-si numeasca sotia, dupa primul copil, mama !


Adesea am putut constata ca femeile care au trait bine menopauza, vorbesc de ea ca de o eliberare, o a doua tinerete, o posibilitate de a putea in cele din urma sa se bucure de o viata sexuala fara risc sau sa nu mai fie deranjate de ciclul lor. Poate ca este o directie de reflectie interesanta pentru cele care sufera la menopauza.

 EPICONDILITA, TENNIS ELBOW
 MIELITA, NEVRITA, POLIOMELITA
 RETINEREA APEI / EDEMUL
 MASTOZA
 ULCERUL GASTRODUODENAL
 GUTA - INFLAMATIA ARTICULARA
 MALADIA PARKINSON
 HEMIPLEGIA
 VEZICA
 SISTEMUL GENITAL


loading...Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente