Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre endocrinologie bolile hipofizei, boala Addison, Tratament si remediu naturistADENOMUL CROMOFOBConstituie tipul cel mai obisnuit de tumoare hipofizara. La inceput, tumoarea se dezvolta in hipofiza, iar pe masura Ce se mareste, distruge peretii seii turcesti, diafragmul seii si creste in sus, invadand larg hipotalamusul si centrii nervosi invecinati. Procesul infiltrativ e invadant si caracteristic tumorilor maligne.Simptomatologie: in perioada de inceput lipsesc semnele clinice. Bolnavul se plange doar de dureri de cap si de aceea este deseori tratat pentru nevroza. Cefaleea se datoreaza de fapt, presiunii exercitate de tumoare pe diafragmul seii. Cand tumoarea devine voluminoasa, comprima centrii nervosi din hipotalamus, producand manifestari legate de suferinta creierului: dereglari ale somnului si ale apetitului, obezitate, febra. Daca tumoarea se dezvolta anterior, comprima chiasma optica si produce tulburari de vedere si ingustare a campului vizual (hemianopsie), atrofie optica si, in cele din urma, pierderea totala a vederii. Daca tumoarea se dezvolta posterior, determina aparitia diabetului insipid. Tulburarile de natura endocrina apar mai tarziu, dupa ce o parte din hipofiza a fost distrusa de tumoare. Semnul cel mai precoce il constituie regresiunea caracterelor sexuale (hipogonadismul). Ulterior se instaleaza insuficienta tiroidiana si insuficienta suprarenala. O complicatie de temut a tumorii hipofizare este hemoragia, care necesita interventia chirurgicala de urgenta.

Diagnostic: deoarece manifestarile clinice sunt reduse in adenomul cromofob, diagnosticul se bazeaza in primul rand pe examenul radiologie al seii turcesti - care arata marirea de volum a glandei - si in al doilea rand, pe modificarile oculare.

Tratamentul este radiologie si chirurgical. Se practica fie rontgenterapia regiu­nii hipofizare, fie exereza chirurgicala (hipofizectomie). De data recenta este pro­cedeul de distrugere a tumorii hipofizare cu substante radioactive (aur sau itriu), interventie denumita si hipofizoliza.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente