Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre hormoni antihormoni Saruri pentru rehidratare oralaANTI DIABETICELEAntidiabeticele utilizate in clinica sunt fie preparatele de insulina, fie anti-diabeticele orale.

Insulina este un hormon pancreatic secretat de celulele beta din insulele Lan-gerhans. Este indispensabil in diabetul de tip I (insulino-dependent). Exista insu-line cu actiune rapida, insuline cu actiunea lenta si semilenta. Dintre cele cu actiune rapida se foloseste insulina obisnuita in fiole de 5 ml (200 u.i/ fiola si 40 u.i/ml). Se administreaza de obicei subcutanat, 1 u.i. Insulina pentru 2 g glucoza urinara. Tot cu actiune rapida este si insulina Actrapid, mult mai bine purificata. De obicei se administreaza insulina de 3 ori/zi, dupa caz si doza, cu 15 ianintea meselor principale. Insulinele cu actiune prelungita pot fi cu activitate medie (10 - 14 h). Dintre acestea H.G.Insulina, Kombinsulina, Insulina Semilenta M.C. si Rapitard Insulina. Dintre cele cu actiune propriu-zis prelungita mentionam: Long Insulina si Insulina Novolenta. Dupa insulina pot aparea accidente: hipoglicemii ce pot merge pana la coma hipoglicemica, infectii locale, reactii alergice si lipodistrofii.

Antidiabeticele orale sunt folosite in diabetul de tip II (insulinoindependent). Se folosesc sub doua forme principale: sulfamide hipoglicemiante si biguanide.

Redam mai jos tabelul cu cele mai folosite sulfamide hipoglicemiante. Primele doua tipuri fac parte din generatia I-a, urmatoarele doua din generatia a Ii-a. Sulfamidele hipoglicemiante au urmatoarele efecte secundare: hipoglicemii in special la batrani, reactii alergice, hipotiroidism, leucopenie, tulburari digestive. Ca mod de actiune stimuleaza celulele beta.

Biguanideie sunt utile tot in diabetul de tip II. Ca preparate sunt utilizate Meguan, Glucophagel, si cu prudenta buformina sau Silubin (retard).

Glucagonul este secretat de celulele alfapancreatice. Este indicat in hipoglicemia insulinica (0,5-1 mg) s.c, i.m. sau i.v. cu efect rapid. Actiune deosebita are in socul insulinic, socul cardiogen, uneori, insuficienta cardiaca acuta. Alte medicamente hiperglicemiante sunt: diazoxidul si streptozocina.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente