Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre hormoni antihormoni Saruri pentru rehidratare orala

HORMONII SEXUALI


Androgenii dezvolta tractul genital masculin (medicatie de substituire); favori­zeaza coborarea testiculelor, in criptorhidie; combat anumite sangerari uterine si tulburari de menopauza, intarzie dezvoltarea cancerului de san la femeie; au actiune anabolizanta si de retentie hidrosalina.

Efecte secundare: virilizare la femei si inhibare a spermatogenezei la barbati (in doze mari); agraveaza insuficienta cardiaca si hipertensiunea arteriala prin retentie hidrosalina; favorizeaza dezvoltarea cancerului de prostata.

Preparate: Testosteron - fiole de 10 si 25 mg (la 2 zile 1 - 2 fiole), Metiltes-tosteron - de 0,010 g (sublingual) comprimate; Testolent (fiole de 1 ml).

Estrogenii provoaca proliferarea miometrului si a endometrului; dezvolta glandele mamare, impiedica dezvoltarea cancerului de prostata si a cancerului de san inoperabil, la femeile in varsta; determina retentie hidrosalina.

Efecte secundare:pot favoriza cancerele genitale si de san la femei; impotenta si ginecomastie la barbati; metroragii la femei in menopauza (in doze mari); tulburari digestive.

Preparate: Dietilstilbestrol - comprimate de 0,001 g (1 - 3 comprimate/zi); Estradiol - fiole de 5 000 si 25 000 u.i., i.m. profund; Estrolent - fiole de 1 ml (10 si 25 mg/fiole); Sintofolin - fiole de 1 si 5 mg si comprimate de 1 mg; Ambosex -comprimate; Presomen - fiole si comprimate;

Progestativele determina modificari de secretie la nivelul endometrului; inhiba secretia de gonadotrofine hipofizare.

Efecte secundare: tulburari conceptionale; efecte anticonceptionale.

Preparate: Progesteron - fiole de 1 si 2 ml; Acetoxiprogesteron - comprimate de 0,025 g; AHlestrenol (Gestanon) - comprimate de 0,005 g (3 comprimate/zi timp de 5-7 zile, pentru combaterea iminentei de avort) si Orgametril - comprimate.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente