Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si bolile ficatuluiFicat


Ficatul este cea mai mare glanda a corpului situata sub diafragma, in partea dreapta a cavitatii abdominale. Are 1,5-2 kg. Este alcatuit din patru lobi.

.    Celulele hepatice fabrica bila care se scurge in canalul hepatic si se poate scurge apoi in vezica biliara, se poate varsa prin canalul coledoc in duoden.

.    Celulele hepatice contin : enzime, glicogen, grasimi, proteine. Aici se desfasoara cea mai mare activitate metabolica din organism. Circulatia sangvina a ficatului este foarte complexa.

.    Ficatul produce 1-1,2 l/zi bila care se varsa in intestin unde are rol in eliberarea enzimelor digestive si absorbtia grasimilor.

.    Ficatul transforma glucoza (adusa prin sange de vena porta) in glicogen sub actiunea insulinei si glicogenul depus aici ca rezerva in glucoza, ce se varsa in sangele suprahepatic (sub actiunea adrenalinei). Astfel se mentine constanta glicemia.

.    Ficatul produce dezaminarea unor aminoacizi (functie urogenetica) si, cu amoniacul care rezulta, sintetizeaza ureea care e dusa in sange la rinichi si eliminata.

.    Ficatul neutralizeaza toxinele prin legarea lor de glucide si apoi sangele le preia si sunt eliminate prin fecale, rinichi sau piele (alergii).

.    Ficatul fagociteaza (inglobeaaa si descompune) unele bacterii batrane, prin macrofage si celulele Kupffer, iar produsii de degradare a hemoglobinei ii elimina prin bila (sub forma de bilirubina etc).

.    Ficatul fixeaza picaturile de grasime (absorbite pe calea venei porte) sub forma de fosfolipide pe care le degradeaza obtinand caldura (temperatura creste cu 1-2 GC in sangele venei suprahepatice fata de sangele care vine la ficat).

Supraincarcarea alimentara, infectiile virotice si bacteriene duc la imbolnavirea ficatului.

Semne de boala: balonare, dureri, diaree, dermatoze, insomnii, astenii etc. care se pot suprapune si altor boli. Culoarea galbena si mirosul de mosc al epidermei indica de multe ori o afectiune hepatica.

Ficatul are rol de filtru al toxinelor si resturilor metabolice din sange. Este hotarator pentru mentinerea puritatii sangelui. El aprovizioneaza tesuturile bolnave cu substante nutritive si factori imunitari. De asemenea, transporta in limfa resturile metabolice, toxinele si agentii patogeni.

Cand sodiul din ficat este epuizat, celulele acestui organ mor, constituind o cauza a cirozei hepatice. Dintre legume, dovleacul contine sodiu organic necesar regenerarii ficatului.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente