Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si bolile ficatuluiIcterul (galbinarea)

Este o boala a ficatului si a vezicii biliare, care face ca fierea sa treaca in sange si sa coloreze in galben pielea, albul ochilor etc. Urina si fecalele prezinta modificari de culoare. Modificarea culorii pielii si mucoaselor se datoreaza pigmentilor biliari (bilirubina). Icterul poate fi provocat de un obstacol pe caile biliare (mecanic), de o alterare a celulelor hepatice (hepatic) sau de o hemoliza (eliberarea hemoglobinei din globulele rosii - hemolitic).


Se recomanda cura de coacaze, ceaiurile de plante pentru ficat (ca anghinarea), cura de petrol etc. - recomandarile de la "Afectiuni ale ficatului".

Pentru icter negru, in Formula AS, nr. 406 este data urmatoarea reteta de administrare a rostopascai:

Se cantareste 5 g de rostopasca uscata pe un cantar farmaceutic. Atentie, rostopasca trebuie consumata cu prudenta, fiind nociva in cantitati mari. Se pune la fiert 1 1 de apa. Dupa cateva clocote se ia de pe foc. Se acopera si se tine 10 min. sa se racoreasca, dupa care se introduce planta tocata si se lasa sa infuzeze 12 h. Se strecoara apoi, se amesteca cu 200 g miere, se pune in sticla si se pastreaza la rece si intuneric. Se consuma astfel: de 12 ori/ zi cate o lingura din ora in ora, indiferent daca ai mancat sau nu. Cura pentru un copil dureaza 5 zile, iar pentru un adult 7-10 zile. O sticla ajunge pentru 5 zile, deci pentru adult se va repeta prepararea. Se va lua si vitamina C si glucoza.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente