Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si bolile ficatuluiSteatoza ficatului


In cazul in care un tesut este invadat cu granule grase, se produce degenerarea lui. Datorita consumului excesiv de alcool, se acumuleaza acizi grasi la nivelul tesutului hepatic, ca sursa de energie pentru hepatocite. Boala se numeste "Steatoza hepatica". O alta cauza poate fi eliberarea de catecholamine, care genereaza producerea de acizi grasi ce sunt directionari spre ficat prin sinteza lipidelor. Steatoza hepatica reprezinta incarcarea cu grasime a ficatului.

Trebuie evitata obezitatea, iar scaderea greutatii pana la normal trebuie sa se faca treptat. Pentru reducerea steatozei hepatice este necesar un regim alimentar din care se scot grasimile animale si zaharurile rafinate care se depun in ficat sub forma de grasimi. Sa se ia dimineata 1-2 lingurite ulei de masline, dupa care sa se bea un pahar cu suc de mere. Sunt recomandate vitaminele: B7, B13, B5.

.    Extractul din mladite de rozmarin are rolul de a drena ficatul si de a ajuta la dizolvarea si metabolizarea grasimilor.

.    Uleiul volatil de portocal ajuta la scaderea grasimilor. Se pun cate 2 picaturi in miere sau tincturi si se iau de 3 ori/zi.
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente