Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si muschii, probleme si boli ale muschilorMuschi


Exista trei tipuri de muschi: striati, netezi si intermediari.

Ei sunt alcatuiti din fibre musculare in interiorul carora se afla nuclei, putina sarcoplasma si miofibrile acoperite cu sarcolema. Miofibrilele sunt elemente contractile.


In muschii netezi, fibra are un singur nucleu, putine miofibrile si multa sarcoplasma, care este putin contractila dar necesita energie mare data de descompunerea ATP si ACP. Pentru refacerea ATP si ACP este necesara degradarea glucozei. Din degradare rezulta acid lactic (AL) care se oxideaza si rezulta CO2 si H2O plus o energie care reface glucoza din acidul lactic neoxidat. Deci este necesar oxigen. Prezenta AL produce o imbibare a muschilor cu apa si determina dureri musculare dupa mari eforturi. Exista 400 de muschi diferiti: somatici (determina deplasarea parghiilor osoase) si vegetativi (la organele interne). Tulburarile muschilor sunt: atrofii, miopatii, miosite (inflamatii musculare datorita unor intepaturi sau infectii), rupturi de muschi.

.    Pentru relaxare musculara se poate face baie in care se pun 1-2 cani otet de mere. Este bine sa se bea apa cu otet de mere (1 lingurita/1 pahar apa), de 3 ori/zi inainte de mese. In caz de durere musculara, se pune o compresa calda cu apa amestecata cu otet de mere (in parti egale) care se tine 5 min., apoi se aplica o compresa rece.

Sucuri
Pentru cresterea tonusului muscular se beau urmatoarele sucuri de legume:

- morcov + sfecla + spanac; morcov + telina + spanac; morcov + telina + patrunjel; suc de mere.

Sucul se va bea imediat dupa ce este preparat, cu paiul, treptat. Se bea minimum 500 ml/zi.

Resturile din centrifuga se hidrateaza (ex. cu apa plata) si se folosesc in salate. La alegerea sucurilor se cauta sa se rezolve cauza care a produs boala.

Sucul de mere hraneste fibra musculara si celula nervoasa.

Morcovul si spanacul contin vitaminele E si C.

Suc de andive + morcov + telina + patrunjel ajuta sistemul muscular. Laptuca contine Fe, Mg, K, Ca, P, S care vitalizeaza muschii si nervii.

Spirulina intareste muschii.

"Royal Tonic Atletic" contine: ginseng rosu (super yang), apilarnil, laptisor de matca, spirulina, gingko biloba, schinduf. Creste performantele sportive, ajuta in eforturi fizice si intelectuale intense. Este produs de Laboratoarele Medica din Romania.

Un dezechilibru metabolic in ioni pozitivi (sodiu, potasiu, calciu, magneziu) poate produce carcei. Poate fi si o carenta de vitamina B6, care pentru a ajuta mai bine se va lua impreuna cu vitaminele Bj, B2, B5, C si Mg. De trei ori/zi, cu 1 h inainte de masa, sa se ia cate 1 lingura otet de mere pus intr-o jumatate pahar cu apa. Sa se consume produse apicole (miere, propolis, apilarnil, laptisor de matca, polen), alimente bogate in Mg: banane, fructe uscate, nuci, alune, migdale, cereale nedecorticate, spanac, sfecla, soia. Un alt remediu contra carceilor poate fi terapia cu magnet sau reflexoterapia.

. Ceaiul de cretisoara intareste muschii. Baia cu cretisoara (200 g) fortifica organismul, ajutand organismul si in caz de alte boli.


Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente