Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si oase, probleme si boli ale oaselorFractura

- este ruptura osului cauzata de traumatism sau poate aparea spontan daca osul este bolnav. Diagnosticul este pus de medic in urma examenului radiologie si radiografie.


Dupa fractura, locul apare tumefiat ca urmare a hemoragiei vaselor afectate din vecinatate. Apare deformare si mobilitate anormala insotita de durere mare.


In primul rand se va imobiliza osul prin bandajare, eventual o atela pusa care sa tina imobil membrul lezat. Medicul va pune in ghips daca este membru afectat. Cu cat se sta mai putin in ghips, cu atat atrofierea musculara e mai mica. Pentru revenirea muschilor, dupa vindecarea fracturii se va face gimnastica medicala. Tesutul - calusul - format la sudura oaselor, in caz de miscare nepermisa se formeaza anormal, osificarea devenind anormala, apasand pe nervii vecini (dureri) sau comprimand venele va da senzatii de frig acelei regiuni. Calusul devine sensibil meteo.

. Planta coada-calului consolideaza oasele si vindeca rapid fracturile prin aportul mare de minerale continut, in special siliciu, calciu si magneziu. Ajuta si la asimilarea mai buna a acestor minerale luate din alimente. Este bine sa se ia 3-4 lingurite de pulbere de planta cu 5-10 min. Inainte de masa.

Cataplasme cu foi de varza zdrobite si cu pudra de coada-soricelului oparita. Masaj usor cu tinctura, alifie de amica (exista in farmacii si gel de amica si coada--soricelului), galbenele sau ulei de lavanda. "Prele", prin siliciul continut favorizeaza consolidarea fracturilor ajutand la formarea calusului osos.

.    "Arthralgin", antiinflamator, analgezic. Nu se foloseste mult timp deoarece produce iritatii gastrice si intestinale.

Pentru detalii vezi la "Reumatism".

.    Tataneasa. Se fac bai locale sau se pun cataplasme cu decoct din 4-5 linguri de radacina de tataneasa/1 cana apa. Tratamentul se aplica numai daca epiderma nu a fost lezata. Cu aceste cataplasme se mareste viteza circulatiei sangelui si substanta osoasa se reface mai bine.

.    Comprese cu decoct de alge si cataplasme; bai locale sau generale cu 200 g la 2-3 1 apa (sechele post-fracturi).

.    Decoct din 5-6 castane zdrobite, fierte 15 min. Intr-un litru apa. Se aplica de 2 ori/zi, sub forma de comprese.

.    Fractura de craniu: masarea zonei reflexe a capului, paratiroidelor.

.    Se maseaza zonele organului corespondent. Se repun in ordine zonele stomac-intestin, pentru a avea la dispozitie principiile vitale.

.    Ranirea genunchilor: masarea zonei genunchiului. Masarea directa a cotului de aceeasi parte cu genunchiul.

.    In caz de picior amputat, pentru a disparea durerea piciorului fantoma, se frectioneaza bontul amputat cu tinctura de ceapa sau se pun comprese cu tataneasa. Se bea macerat de radacini de stanjenel (macinate) - 1-2 cesti/zi. Se fac bai de cimbru. Se folosesc perne de cimbru si pedicuta.

.    In caz de leziuni ale coloanei vertebrale, se fac ungeri cu alifie de dragaica si frectii cu esenta de coada-soricelului si radacini de tataneasa. Concomitent, se fac bai de cimbru si coada-soricelului.

.    In special pentru fractura de coloana in zona coccisului si entorse: intr-un saculet de tifon se introduce paine neagra stropita cu bitter suedez. Pielea se unge cu alifie de galbenele si se aplica compresa care se tine zi si noapte. Operatia se repeta cand painea s-a uscat. Se iau si vitamine, in special se consuma produse care contin calciu si vitamina E (pentru asimilare).

.    Unguent "Symphytum" (produs la "Plantextract" Cluj-Napoca) - grabeste formarea calusului.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente