Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si oase, probleme si boli ale oaselorRahitism

- este o boala a sistemului osos, caracteristica copilariei, produsa in special de lipsa vitaminei D, care consta infaptui ca nu se pot depozita suficient fosfat si carbonat de calciu, oasele ramanand moi si intarziindu-se osificatia. Alimentatia artificiala a sugarului ca si calitatea slaba a lactatelor in primii 2 ani de viata pot conduce la rahitism. Cauza majora o constituie lipsa de vitamina D din hrana, mai rar lipsa de fosfor sau de calciu. Lipsa vitaminei D provoaca tulburari in metabolismul fosforului si al calciului. Se produce deformarea osoasa a membrelor, toracelui, craniului, care poate ramane permanenta. Se produc si intarzieri ale dentitiei.

Rahitismul se observa la toate oasele: oasele craniene raman moi, dintii nu sunt regulati, toracele se ingusteaza, coatele se inmoaie. De multe ori se produce inghebosarea coloanei vertebrale. Bazinul se poate turti, oasele membrelor inferioare se indoaie din cauza greutatii corpului fie spre interior (in X), fie spre exterior (in O). Rahitismul mai poate fi insotit si de alte tulburari metabolice: constipatie, diaree, hepato- si spleno-megalie, anemie etc. Copilul este trist, palid si ramane in urma cu intreaga sa dezvoltare.


Se poate preveni rahitismul daca gravida sau mama care alapteaza are alimentatia bogata
in vitamina D.

Se vor lua doze mari de vitamina C, iar alimentatia va fi bogata in legume si fructe crude,
bogate in aceasta vitamina.

Expunerea la soare transforma ergosterolul din piele in vitamina D. Se vor lua vitamina D2, saruri fosfocalcice, se va merge la mare si se va acorda atentie alimentatiei care trebuie sa fie sanatoasa si completa.

Se vor bea sucuri de: morcov; morcov + sfecla + spanac; varza de Bruxelles; papadie; morcov 4- mere + sfecla; telina.

Macese 30 g, fructe de catina 30 g, frunze de ciubotica-cucului 20 g, frunze de roinita 20 g. Infuzie din 1 lingura amestec/l cana apa; se beau 2 cani/zi, indulcite cu miere. Se recomanda asocierea cu suc de morcovi si de tomate. Bai tonifiante cu infuzie preparata din 50 g frunze uscate/1 1 apa. Pentru tratarea scrofulozei, rahitismului la copii, nevrozelor la adulti, se fac bai cu radacini de obligeana. Pentru o cada se foloseste un sfert de kilogram de radacini si frunze, care se pun in apa rece si apoi se fierb 30 min. Decoctul se pune in cada. "Bio Mer" contine: spirulina, epibioza marina. Ajuta in rahitism, spasmofilie, sindrom nevrotic, hipovitaminoze, cresterea performantef sportive. "Raducu" contine ou de prepelita atomizat, calciu natural. Recomandat in anemie feripriva, rahitism, tetanie, hipovitaminoza B. Sunt produse de Laboratoarele Medica din Romania.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente