Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si nasul mirosulEpistaxis (rinoragie) (sange din nas)


Are diferite cauze: traumatisme, boli cardiovasculare (hipertensiune), emfizem pulmonar, boli de ficat si rinichi, boli infecto-contagioase (gripa, scarlatina), boli de sange (leucemie), eforturi, intoxicatii. Mai poate exista o carenta de vitamina C si bioflavonoide, rutina, hesperidozida, vincamina, avand ca urmare modificarea permeabilitatii capilarelor care iriga nasul. Bolnavul va sta ridicat, cu barbia in piept sau culcat pe partea care sangereaza. Se comprima cu degetul aripile nazale timp de 10-15 min. In acelasi timp se ridica in sus mana de partea careia este narina afectata.

.    Se consuma zilnic 2-3 cani de ceai de traista-ciobanului.

.    Se trage pe nas macerat de vasc sau ceai de coada-calului.

.    Se bea 1 cana de ceai de coada-soricelului, pe parcursul zilei.

.    Se aplica comprese reci cu tinctura de coada-calului, pe nas.

.    Compresa cu traista-ciobanului in partea de la spate a gatului. Daca sangerarea se repeta vedeti daca nu se ascunde o boala (hipertensiune sau anemie, subtierea venelor nasului).

.    Aplecarea capului inainte si comprimarea aripilor nazale 10-15 min. Se ridica in sus mana de partea careia este nara care sangereaza.

.    Ceai de coada-calului, porumbar. .    Intr-o cana de decoct concentrat de napraznic se pune o lingurita de sare si se amesteca. Din aceasta solutie se pune cate putin in nas cu o pipeta sau tampon de vata.

.    Sa se asigure necesarul zinic de vitamina P (a permeabilitatii), C si K (antihemoragica) si tanin. Se pot lua produsele naturiste "Rutin-C" sau/si Procto-Venoton (3 capsule de 3 ori/ zi, dupa masa). Sa se consume: afine (frunzele si fructele au vitamina P); coacaz negru (fructele contin rutin, vitamina C, tanin, pectine, care actioneaza sinergie contra hemo­ragiilor) ; matasea de porumb (ceai, contine flavonoide si vitaminele K, C, E, B6, tanin); sunatoarea (ceai, contine vitamina P, este vasodilatator, hipotensiv); lucerna (salata, contine vitaminele C, K, D, E, provitamina A cu actiune sinergica pentru rezistenta peretilor vaselor capilare); maces, mai ales de munte (vin, macerat la rece mai ales in apa distilata, nu ceai deoarece temperatura ridicata distruge vitaminele); catina alba.

.    Se sta pe scaun cu spatele drept, se pune la ceafa o compresa cu apa rece si se pune in nara vata cu otet. Se miroase incet. Se bea 1/2 pahar cu apa in care s-au turnat 2-3 lingurite otet de mere.
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente