Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si nasul mirosulNasul si mirosul


Primul organ prin care trece aerul inspirat este nasul. Cavitatile nasului joaca rolul unui radiator, incalzind aerul pana la amigdale, chiar cu 30 °C. Glandele mucoase asigura umezirea aerului. Are si rol de filtru, prin perii de la intrarea narilor, firisoarele fine de pe mucoasa si mucusul secretat care retin particulele de praf si microbii, purificand aerul.

Mucoasa este acoperita cu firisoare numite cili care fac 12 miscari/sec, ca un lan de grau in bataia vantului. Un cm2 de cili vibratili ridica in fiecare minut 6 g putand sa urneasca chiar 360 g. Nasul este un sterilizator al aerului care merge spre plamani, retinand praf, microbi, germeni pe care mucusul, care este antiseptic, ii omoara.


Cand picioarele sunt reci si umede, aparatul de incalzire si umezire a aerului din nas se contracta iar aerul ramane rece, uscat, microbii trec nestingheriti si astfel se inflameaza mucoasa nasului si a faringelui - rinofaringita.

In caz de curgere de sange, nas uscat, se maseaza zona reflexa a nasului si a paratiroidelor.
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente