Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si reguli generale pentru sanatateRegimul de separare a albuminei


Dr. Ludwig Walle din Frankfurt recomanda regimul de separare a albuminei (care stimuleaza gandirea clara si concentrarea) de hidratii de carbon (favorizeaza secretia de serotonina, care relaxeaza si produce somn). Ele se consuma la anumite ore din zi, cand pot fi valorificate optim de catre organism. Regimul este astfel intocmit incat nu produce supraaciditatea rebuturilor organice. Organismul (ficatul) poate prelucra optim albuminele (carne, peste, lapte, branza) doar pana la pranz, dar ii vine foarte greu sa prelucreze in acest timp hidratii de C (cartofi, fainoase, banane, orez, unele legume). Seara, procesul este invers.

Organismul savureaza hidratii de C si respinge albuminele.

Dr. Walle ne propune urmatoarele reguli pentru alternanta acid-baze:

.    Orele 6-14: albuminele (carne, peste, lapte, branza, oua, ca si majoritatea fructelor cu samburi, pepene, rosii fierte).

.    Orele 14-19 : hidratii de C - cartofi, fainoase, paine de secara, banane, orez, produse ce contin zahar (miere, smochine), unele legume - numai cate un fel.

Aceste doua categorii pot fi combinate cu alimente neutre (unt, slanina, ulei vegetal, smantana, branza de vaca, galbenus de ou, masline, ceapa, usturoi, varza acra, salata, ciuperci, nuci (se exclud : arahidele, castanele, stafidele), toate legumele cu exceptia rosiilor crude si a verzei crete.

Aceste alimente sa fie consumate in cantitati rezonabile si numai atunci cand ne este foame, semn ca alimentele consumate anterior au fost prelucrate. Cu cat trebuie digerate cantitati mai mari de alimente, cu atat scade puterea de autocuratare a organismului nostru.

Alimentele neutre (salatele, legumele, fructele, grasimile, condimentele) sa fie consumate in cantitati de 4 ori mai mari decat cele concentrate, albuminele si hidratii de C.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente