Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre alimente si rolul alimentelor in sanatate. Cure, Terapii si retete naturiste

Tratamente CU DULCEATA


Pentru ca dulceata sa aiba un efect vindecator, componentele trebuie sa fie vii, proaspete, pline de soare. Plantele uscate pot fi folosite si ele dar mai rar si in doze de doua ori mai mici. Atunci cantitatea consumata, propusa in retetele pentru flori vii, se dubleaza, deoarece planta uscata isi pierde partial puterile. Mai bine sa imbogatim organismul nostru cu energie vie. In toate retetele se adauga o cantitate de apa sfintita (agheazma), care are proprietatile ei de vindecare. Cand va pregatiti sa faceti dulceata sau orice alte bucate, analizati starea sufletului dumneavoastra. Se stie ca orice preparat facut cu dragoste, cu liniste sufleteasca, cu binecuvantarea Domnului are efect dublu. Mult conteaza si calitatea apei; cea mai buna fiind apa de izvor sau de argint. Pentru pregatirea apei de argint, o lingura, sau orice alt obiect din argint, se incinge pe foc si se introduce intr-o cana cu apa fiarta timp de doua ore.


PAPADIE
Un kg de flori de papadie cu 0,5 litri apa fierbinte se fierbe 2 minute. Se ia de pe foc, se lasa acoperit 20 minute, se strecoara si se stoarce bine. Apa se amesteca cu 1 kg zahar, se fierbe 5 minute. Se adauga 5 lamai, de marime mica, taiate marunt, impreuna cu coaja si se fierbe inca 5 minute, amestecand permanent. Se ia de pe foc, se lasa 30 minute, se adauga 250-300 ml apa sfintita si se fierbe inca un minut inainte de administrare se citeste o rugaciune si se bea cu 30 minute inainte de masa; copiii pana la 3 ani -1/2 lingurita , de doua ori pe zi, copii pana la 15 ani, cate 1 lingurita de de trei ori pe zi, adultii cate 1 lingura de trei ori pe zi. Se foloseste pentru tratarea gatului, bronsitei, plamanilor, racelii, reumatismului, tuberculozei, gutei, bolilor aparatului locomotor. Se foloseste si sub forma de comprese pe articulatiile bolnave.

ROSTOPASCA
Un kg de plante cu flori, se spala in apa curgatoare, rece, 30 minute, se taie marunt si se fierbe intr-un litru de apa, pe un foc mic, 10 minute. Se strecoara de doua ori, se amesteca cu 1 kg zahar si se fierbe inca 15 minute.

Se adauga trei lamai taiate marunt impreuna cu coaja si se fierbe inca 5 minute. Se ia de pe foc, se lasa 20 minute, iar se aduce pana la fierbere, se adauga 100 ml apa sfintita. Se bea cate 1 lingurita de doua ori pe zi, timp de doua luni, citind o rugaciune.

Se bea in cazuri de tromboflebita, varice, tumori diverse, nisip la ficat si rinichi. Se foloseste sub forma de compresa in tratarea dermatozelor.

MIERE DIN FLORI
Componente: 100 g menta, 100 g sovarf, 100 g melisa, 2 g (aprox. o lingurita) rostopasca; dupa dorinta puteti adauga si cate 100 g flori de paducel si rostopasca; tot amestecul se tine in apa rece 30 minute. Se scutura de apa, se taie marunt si se amesteca cu 1 litru de apa. Se aduce pana la fierbere si se tine pe foc mic 30 minute. Se strecoara prin tifon, se amesteca cu 1 kg zahar si cu 1 kg de lamai taiate marunt, cu tot cu coaja si se fierbe inca 15 minute. Se ia de pe foc, se lasa 30 minute, se adauga inca 50 ml apa sfintita si se aduce inca o data pana la fierbere.

Copiii beau cate 1 lingurita cu un pahar de apa calduta, de 3-5 ori pe zi, iar adultii cate o lingura cu un pahar de apa calduta de 3-5 ori pe zi. Ajuta in caz de dureri la inima, depresii, insomnii, surescitare, epilepsie si dureri de cap. In caz de dermatoze se aplica comprese cu amestecul din reteta de mai sus.

MUSETEL
1 kg de flori proaspete se fierb timp de 15 minute in 0,5 litri apa. Se strecoara, florile se arunca. Apa se amesteca cu 1 kg zahar si o lamaie mare, taiata marunt impreuna cu coaja, dar fara seminte. Se fierbe pe un foc mic 15 minute, se adauga 100 ml agheazma si se fierbe inca un minut. Se bea cu ceai din plante, cate o lingura, cu rugaciune. Se foloseste in caz de depunere de saruri, reumatism, boli ginecologice, raceli. Se foloseste si pentru comprese in tratarea ranilor, arsurilor si ulcerelor.PATRUNJELa)  1 kg frunze de patrunjel se spala bine, se fierbe in 0,5 litri apa timp de 5-8 minute. Dupa strecurare se adauga 1 kg zahar si 5-6 lamaii mici taiate marunt. Se fierbe inca 6-8 minute, se adauga 250 ml agheazma si se fierbe 1 minut.

b)    Dulceata se prepara si din radacini de patrunjel. Radacinile spalate se taie rondele de 0,5 cm. Un kg de rondele se fierbe in 0,5 litri apa timp de 30 minute pe un foc slab. Se taie rondele 0,5 kg lamaii cu coaja, se introduc in vasul in care este si patrunjelul si se fierb inca 30 minute. Se adauga 250 ml agheazma si se fierbe inca cinci minute. Se consuma cu orice ceai in cazuri de boli ginecologice, prostatita, dureri de ficat si de rinichi; intareste, de asemenea sistemul imunitar si cardiovascular.

MORCOV
\ kg de morcov se taie rondele, se fierbe in 0,7 litri apa timp de 15 minute. Se amesteca cu 1 kg zahar si 1 kg lamai taiate marunt cu coaja, se fierb inca 15 minute, mestecand din cand in cand. Se adauga 200 ml agheazma si se fierbe inca 5-7 minute. Se bea cu diferite ceaiuri sau se prepara bautura dulce cu apa minerala. Se foloseste in cazuri de epilepsie, anemie, dermatoze.

Retete naturiste / Tratamente si terapii sanatoase pentru afectiuni cum ar fi
Alimente: Painea si efectele ei Dureri de articulatii Dureri de stomac Osteoporoza
Boli de inima: Aritmii, Dureri, Hipertensiune De cap De urechi Tromboflebita
Bronsita: Retete naturiste De dinti Retete si Tratamente naturiste pentru durerile lombare Tuse, raceli
Cum sa creasca copiii sanatosi? De ficat Reumatice: Sanatate naturala Tratemente pentru varice
Diabetul: Terapii naturiste De rinichi Memoria Vedere

loading...Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente