Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre informatii utile privind cresterea, educatia  terapii si retete naturiste pentru tratarea bolilor copilarieiCUM SA CREASCA COPIII SANATOSI


Pentru toti oamenii preocupati de sanatatea copiilor de varsta prescolara si a elevilor din scoala primara.

Studierea indelungata a procesului instructiv-educativ, meditatiile asupra sporirii eficacitatii lui, efectuarea orelor experimentale, au ajutat la elaborarea metodei de revigorare consecutiva a organelor si sistemelor vital-importante ale organismului copilului. Au fost elaborate complexe de exercitii netraditionale, care se folosesc in timpul orelor si in pauza dintre ele.


Experienta de lucru a autoarei a fost expusa si premiata la Expozitia realizarilor stiintei si tehnicii de la Moscova.

In anul 1987, autoarea a primit gradul de "Eminent al invatamantului public al Republicii Moldova".

Efectuarea regulata a exercitiilor propuse in acest site mareste rezistenta sistemului nervos la stres, la eforturi fiziologice, imunitatea ereditara, calitatile adaptative ale copiilor. Cu ajutorul lor, aparatul vizual al copiilor se pregateste pentru eforturi marite legate de inceputul activitatii scolare. Se perfectioneaza si se intareste aparatul locomotor al copiilor, precum si centrii nervosi cu care se afla in legatura.

Antrenarea regulata si dozata a proceselor nervoase cu ajutorul exercitiilor speciale amelioreaza procese psihice ca: receptionarea, memorarea, concentrarea atentiei, reproducerea informatiei, gandirea asociativa si logica.

Exercitiile propuse au un efect prelungit, deoarece imbunatatesc activitatea functionala a sistemului nervos parasimpatic, care se manifesta aproximativ doua ore dupa efectuarea exercitiilor.

De asemenea, parintii copiilor si cadrele didactice pot sa-i revigoreze, sa le intareasca sanatatea, folosind aceste exercitii. Acest sistem de exercitii se poate folosi nu numai la gradinita, camine de copii, scoli, aziluri de copii, dar si in cadrul familiei.

Printre statele europene, Republica Moldova ocupa ultimul loc privind durata vietii. 53% din populatie este extenuata, cu imunitatea scazuta. Radacinile acestui fenomen se trag din copilarie, cand copilul este rupt brusc din zona aurei materne, imediat dupa nastere. Acesta este un stres puternic care poate fi evitat prin alipirea copilasului la sanul mamei. Insa nu in toate maternitatile se practica alaptarea imediata dupa nasterea copilului, astfel incat in intestinul copilului nu are loc formarea stratului protector, si nici la mama nu se activeaza sistemul lactogen. In majoritatea familiilor, copilul nu se caleste si nu i se antreneaza sistemele supravietuirii.

Copilul nu se naste neaparat slab si sensibil la afectiuni, el devine asa in urma greselilor parintilor si a medicilor, care nu permit antrenarea la timp a mecanismelor adaptive si protectoare, care au menirea de a-1 proteja pe copil de diverse boli, pe parcursul intregii vieti.

In zilele noastre, in afara de slabirea sistemului de protectie imunitara, s-au adaugat si factorii negativi de tip ecologic, social, economic si demografic. In ultimele decenii a crescut brusc tensiunea sociala generala, fapt care a dus la dezvoltarea unui stres cronic, care sta la baza a 2/3 din toate imbolnavirile.

In fiecare an, statisticile demonstreaza scaderea natalitatii si o slabire generala a sanatatii si imunitatii copiilor. Eu va aduc ca exemplu datele din localitatea noastra, in care nivelul deservirii medicale in anii indicati era cu mult mai inalt decat in majoritatea localitatilor rurale ale Republicii Moldova.Anomalii congenitale se observa la 8-10 copii pe an, iar cu viciu cardiac se nasc 5-6 copii pe an.

Organismul copiilor de 2-3 ani, care vin la caminul de copii, este afectat de atacul precoce al antibioticelor, disbacteriozei, diatezei alergice, alimentarii dezechilibrate. La fel, o influenta negativa o are lupta permanenta intre armatele de microbi si terapia medicinala.

Odata cu deprecierea conditiilor de trai din tara, educarea copiilor in asa fel ca sa reziste in institutiile prescolare fara sa se imbolnaveasca, devenea din ce in ce mai problematica, alimentarea fiind mai slaba, temperatura in perioada rece mai scazuta. Uneori, temperatura in camerele pentru lectii era de 6-80C, iar in dormitoare de 4-60C. in aceste conditii drastice, optimismul pedagogilor era sustinut doar de increderea in faptul ca sanatatea copilului slabit la o varsta frageda se poate reinnoi si proteja cu ajutorul practicarii exercitiilor fizice si calirii. Rezultatul unei munci tenace si serioase, avand la baza utilizarea exercilor speciale, este aratata in tabelul de mai jos: scaderea numarului de imbolnaviri cu 20%.

Frecventa medie in anii 1988-1991 este de 350-370 de copii/an.

Pentru calirea copiilor a fost construita o piscina inchisa, o sala sportiva dotata cu multe aparate de antrenament, 2 terenuri sportive foarte bine utilate, o sera cu plante medicinale.

Pentru un pedagog, sanatatea copilului este foarte importanta nu doar ca un indice al activitatii sale educative. O mare insemnatate o are acesta pentru efectuarea procesului instructiv-educativ, atat in institutiile prescolare, cat si in clasele primare.

Copiii bolnaviciosi suporta destul de greu sarcina instructiva. Deosebit de greu le vine profesorilor sa lucreze cu copii hiperdinamici (care se nasc la fiecare a cincea femeie, ca urmare a nasterii prelungite sau accelerate). In aceste cazuri, la copil apar microleziuni de cortex si la structurile subcorticale, care duc la o disfunctie minimala a creierului, in special la nou-nascutii cu greutate mare. Ca urmare, acesti copii, la varsta prescolara devin hiper sau hipodinamici. Este foarte dificil sa inveti astfel de copii sa-si concentreze atentia, sa-si duca pana la capat sarcinile sau sa asculte in liniste profesorul.

Si copiii bolnavi si cei sanatosi simt instinctiv ceea ce savantii au stabilit experimental: este daunator sa stai mult timp fara miscare, trebuie sa te invartesti, sa te scoli, sa te apleci, sa te uiti pe geam. Copiii se misca, dar miscarile lor nu sunt sistematice si efectul lor este de scurta durata. Deoarece la gradinita sau la scoala nu pot fi excluse complet activitatile ce limiteaza mobilitatea copilului, eu am elaborat un ciclu de exercitii fizice. Aceste exercitii sunt folosite in primul rand in timpul lectiilor si in pauza, pentru activarea organelor, care sufera cel mai mult in timpul limitarii miscarilor. Aceste exercitii pot fi efectuate si dupa somnul de zi, pentru a activa toate sistemele organismului.

Orice om are nevoie de activitate fizica si indeosebi copilul care este in crestere. Dar in timpul pregatirii pentru scoala si in clasele primare se mareste durata activitatilor, crescand si numarul lor. Copiii trebuie sa stea linistiti un timp oarecare si sa se concentreze ca sa raspunda corect la intrebarile profesoarei sau sa efectueze sarcina corect. Imobilitatea atenueaza functionarea sistemelor vitale importante. Reactia organismului se manifesta prin slabirea vederii, respiratiei, dereglarea aparatului locomotor, tensiunii, schimbarea functionarii sistemului cardiac si sistemului nervos central.

Exista 2 factori ce cauzeaza suprasolicitarea copiilor in timpul lectiilor: hipokinezia si emotiile negative in timpul lectiilor (mai ales la copiii cu dezvoltare intarziata), ce actioneaza negativ asupra sistemului nervos, vizual si auditiv. Surmenajul diminueaza calitatile bactericide ale pielii, schimba structura sangelui (se micsoreaza numarul eritrocitelor, diametrul si rezistenta lor, se mareste numarul limfocitelor, leucocitelor polimorfonucleare si a trombocitelor), poate provoca acidoza si hipoglicemie. Aceste schimbari inhiba reactia de aparare si calitatile imunitare ale organismului. Hipokinezia perturba metabolismul, de intensitatea caruia depinde alimentarea sanguina, scade metabolismul substantelor si echilibrul energetic in celule, respiratia interna si externa, neutralizarea si eliminarea produsilor metabolici de catre organele excretorii.

Inrautatirea circulatiei sanguine duce la alimentatia proasta a tesuturilor cu oxigen, apare hipoxia, ce duce la inhibitia sintezei acidului adenozintrifosforic in muschiul cardiac, la dezechilibrarea functionarii cardiace, deoarece acidul susnumit este sursa principala de energie pentru contractarea muschiului cardiac.

In organismul copilului, ce este supus stresului si surmenajului, incep sa se degaje in cantitati mari hormoni ca adrenalina, noradrenalina si corticosteroizii, care scindeaza grasimile, proteinele si glucidele, ca urmare in sange se mareste cantitatea de glucoza, aminoacizi, trigliceride si alte substante ce degaja energie. Si daca in acest moment copiilor nu li se permite sa se miste activ, folosind energia degajata, se mareste considerabil incarcatura asupra organelor interne. In organismul copilului pot aparea dereglari functionale care duc la boli psihosomatice. Pentru a evita surmenajul copiilor se recomanda dupa fiecare 15-20 de minute de la inceputul lectiilor o pauza dinamica. Eu va propun pentru petrecerea pauzei dinamice, 15 seturi de exercitii netraditionale, aranjate in mod special.Retete naturiste / Tratamente si terapii sanatoase pentru afectiuni cum ar fi
Alimente: Painea si efectele ei Dureri de articulatii Dureri de stomac Osteoporoza
Boli de inima: Aritmii, Dureri, Hipertensiune De cap De urechi Tromboflebita
Bronsita: Retete naturiste De dinti Retete si Tratamente naturiste pentru durerile lombare Tuse, raceli
Cum sa creasca copiii sanatosi? De ficat Reumatice: Sanatate naturala Tratemente pentru varice
Diabetul: Terapii naturiste De rinichi Memoria Vedere

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente