Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.


boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre alimentatie dieta

MALADIA ALZHEIMER


Maladia Alzheimer este o degenerare progresiva si generala a creierului. Prin studiile stiintifice actuale s-a demonstrat ca frecventa sa creste odata cu varsta. Dar sa ne amintim ca stiinta spunea acelasi lucru cu privire la cancer, acum vreo 30 de ani. Aceasta degenerare se traduce printr-o slabire, mai mult chiar o disparitie a facultatilor mintale ale persoanei. In orice caz, cunostintele pe care le avem, ne permit sa stim ca ea atinge facultatile constiente ale individului. In ceea ce priveste facultatile inconstiente, nu se stie nimic. Studiile lui Jung despre arhetipuri par sa demonstreze ca in afara de constiinta de veghe, inconstient, umbra exista prin ea insasi. Ea simte si intelege. Ea se imbogateste cu gandurile care-i sunt exterioare. Ea integreaza datele inconjuratoare. Dezordinea care apare in manifestarile constiente nu poate fi o dezordine de structura ci, fara indoiala, o dezordine de expresie a bolii sau o necunoastere a codului pentru cei care sunt in relatie cu boala.


Aceasta teribila boala are, dupa mine, doua fete distincte.
Prima are legatura cu persoana atinsa si a doua cu cei apropiati ei. In ceea ce priveste persoana, sensul asociat acestei patologii este foarte global cel de moarte constienta. Treptat isi pierde constiinta. Perceperea constienta a realitatii are loc in perioade scurte de timp fiind degradata, trunchiata. Regasim efectul comun multor patologii mentale, in care unul din scopuri este ruperea de real. Totusi, spre deosebire de marea majoritate a bolilor de acest tip, care determina delirul sau violenta, boala Alzheimer este mereu calma, iar momentele mai mult sau mai putin rare de revenire a constiintei sunt insotite doar de amintiri frumoase.


Persoana atinsa de Alzheimer este fara indoiala cineva care nu a mai putu gera exteriorul. Ea a tait legatura cu lumea asa cum un depresiv cauta sa o faca luand medicamente chimice destinate sa evite sa perceapa lumea/ viata care i se pare prea dificila. Acumularea dificultatilor, presiunea psihologica excesiva a anturajului, imprejurarile prea directive sau dictatoriale, epuizare dupa o viata activa de-a lungul careia persoana a gerat, a condus, a decis totul....iata cateva cauze potentiale pentru a cauta o protectie sau chiar o fuga intr-o patologie ca boala lui Alzheimer. Faptul ca boala e insotita de pierderea constiintei arata ca aceasta cautare a solutiei e definitiva pentru ca astfel ceilalti nu mai au nici o putere asupra bolnavului. Aportul medicamentelor nu este in ziua de azi real decat pentru apropiati, permitandu-le sa gereze mai bine ceea ce boala presupune si inseamna pentru ei.


Astfel ajungem la cea de-a doua fata a bolii. Ca numeroase boli, ea vorbeste, fara indoiala si celor care-l inconjoara pe bolnav.


Ce suferinta puternica sa vezi astfel pe zi ce trece, un apropiat a carui constiinta se degradeaza pana a-si pierde chiar sensul se sine. Lectia e dura. Ea ne invata cu siguranta neatasarea, ne incita sa reflectam la zadarnicia vointei si a cautarii absolute de a stapanii lumea materiala si manifestata. Suferinta este aceeasi ca si in cazul unui handicap, cu incarcatura suplimentara de a-l fi cunoscut si pe cel sanatos. Ce lectie dura de dragoste neconditionata, de detasare si de acceptare ! Bolnavul o simte ? Ne observa el dincolo de constientul sau simte suferinta noastra, disperarea sau ranchiuna fata de el ? Sa fim clari atat fata de noi cat si de el ca nu stim acest lucru. Numeroase sunt persoanele care si-au revenit din coma, de exemplu, care au putut sa spuna ceea ce oamenii care i-au inconjurat au spus sau au simtit in jurul lor.

 TENDINITA
 SCIATICA
 INFECTIA CU HAEMOPHILUS INFLUENZAE TIP B (HIB)
 HIPERLAXITATEA LIGAMENTARA
 CONTRACTURA - CRAMPA - DISTONIA - TENSIUNEA MUSCULARA - TORTICOLIS
 LUMBAGO
 DECALCIFIEREA - DEMINERALIZAREA DURERILE OSOASE OSTEOPOROZA
 PERIOSTITA
 ULCERUL GASTRODUODENAL
 ARTOZA


loading...Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente