Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre alimentatie dietaRUPTURA LIGAMENTELOR


Ligamentele sunt fibre netede care unesc intre ele oasele la nivelul articulatiilor. Rolul lor de a mentine e asociat cu rolul de elasticitate fundamental, pentru a permite miscarea. Ruperea acestor ligamente inseamna, prin urmare, pierderea momentana a acestui potential cat si cea de mentinere a articulatiilor.


Acest traumatism ne vorbeste de o ruptura a unei legaturi in noi, in viata noastra. Aceasta ruptura reala sau simbolica se poate pune in relatie cu articulatia in cauza, care va desavarsi sensul acestei rupturi.
Ma gandesc aici la cazul lui Bernard. Intr-o zi, la unul din seminariile mele, am expus aceasta ideee a rupturii si am dat o serie de exemple. La un moment dat, am vorbit de problemele genunchiului si am explicat ca acestea inseamna probleme de tensiuni relationale cu altii si in special dificultati de cedare, de pierdere, de acceptare a ceva in legatura cu relatia cu un altul.


A urmat un urias ropot de rasete. M-am adresat persoanei care si-a exteriorizat astfel dezacordul si i-am cerut sa-mi explice ce era asa amuzant. Acest barbat mi-a raspuns ca avusese o entorsa asociata cu ruperea ligamentelor incrucisate interne la un genunchi acum 2 ani; doar pentru ca disputase un meci intens de fotbal si ca a lovit cu putere mingea. Si ca nu era nimic de inteles, ca era doar vorba de sport unde se mai intampla sa te accidentezi intamplator. L-am intrebat la ce genunchi s-a ranit. Dreptul mi-a raspuns. I-am propus sa se gandeasca la acea perioada, daca avusese tensiuni conflictuale in relatia cu o femeie sau ceva feminine, fata de care nu voia sa cedeze, sa accepte. L-am mai intrebat daca suferise vreo ruptura in acest sens.


Apoi nu am mai dorit sa dezvolt acest subiect si am continuat expunerea mea, fara sa-i cer vreun raspuns. In jumatatea de ora urmatoare, l-am vazut reflectand, cautand, apoi deodata a ingalbenit. M-am oprit si l-am intrebat ce s-a intamplat.

Ne-a impartasit tuturor ceea ce-si amintise. In ajunul meciului primise o scrisoare oficiala de divort de la sotia sa, cu care era in conflict de mai multe luni, divort pe care refuza sa-l accepte, care era o ruptura pentru el.

 DECALCIFIEREA - DEMINERALIZAREA DURERILE OSOASE OSTEOPOROZA
 SCIATICA
 SPONDIARTRITA ANCHILOZANTA
 INFECTIA DE TRACT URINAR
 ULCERUL GASTRODUODENAL
 INFLAMATIA PULPEI DENTARE
 COXARTROZA - DURERILE SOLDULUI
 INFECTIA CHIRURGICALA DIFUZA
 LUMBAGO
 RAHIALGIA
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente