Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre alimentatie dietaRAHIALGIA


Rahialgia este asa cum indica si numele, o durere a rahiei care este numele medical al coloanei vertebrale. Rachis vine din grecescul rhakhis care inseamana axa. Coloana noastra vertebrala este axa centrala care este, in noi, trunchiul purtator in jurul caruia se organizeaza toata structura noastra si din care pleaca toate impulsurile nervoase care emana din sistemul nervos motor sau reflex (maduva epidurala ).

Acest arbor interior este un referential major al organismului nostru atat in capacitatea sa motrica cat si cea purtatoare. E vorba de armura noastra si in acelasi timp de articulatia nostra profunda. Pentru a intelege, este suficient sa se constate la ce nivel o problema vertebrala poate handicapa, adica suprima, orice posibilitate de miscare a oricarei parti a corpului (chiar si indepartata de coloana).


Rahialgia insemana ca ne doare axa. Reperele, referintele interioare simbolice sau reale, spatiale sau de actiune ne sunt dificile, dureroase, chiar suprimate sau inexistente. Excesul miscarilor interioare, perturbarea reperelor fundamentate, instabilitatea acestor repere genereaza tensiuni si dureri dorsale, adesea situate chiar la coloana vertebrala. Am ca dovada aceasta durere de spate care este maladia secolului, a acestui secol care este unul al instabilitatii si al exploziilor vechilor repere (morale, etice, respect, traditie).


Rahialgiile inseamana deci crisparile noastre (justificate sau nu) fata de aceste schimbari sau disparitii a referintelor si dificultatea noastra de a ne adapta acestor faze de schimbare. Ele ne invita sa slabim, sa anticipam, sa acceptam miscarea pentru a ne proteja, fie ca aceasta are loc in mediul personal, profesional sau social.


Printre rahialgii, lumbago face parte din cele mai cunoascute.

 FRACTURA
 ARTOZA
 INFLAMATIA PULPEI DENTARE
 Diareea - cum sa scap de diaree?
 POLIARTRITA REUMATOIDA - POLIARTRITA CRONICA EVOLUTIVA
 AFECTIUNILE SISTEMULUI OSOS SI ARTICULAR ALGODISTROFIA
 ULCERUL GASTRODUODENAL
 ARTRITA
 GUTA - INFLAMATIA ARTICULARA
 TUSEA CONVULSIVA
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente