Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre medicamente, informatii despre medicamente, Dictionar de medicamente onlineANTIHELMINTICE


Cele mai cunoscute sunt praziquantel, mebendazol, albendazol, piperazina (Nematocton), niclosamida, levamizol.


1. AntihelminticeJe active fata de nematode sunt:

Piperazina utilizat pentru distrugerea limbricilor, oxiurilor si in ascaridioza. Se administreaza fara a depasi 3-5 g la adult, intr-o singura priza, 2 zile consecutiv si rareori 3-4 zile.

Mebendazolul (Vermin, Vermox), este foarte valoros, in Trichuris trichiura, Ancylostoma duodenale, Ascaris lumbricoides si Enterobius vermicularis. in trichocefaloza se administreaza 100 mg de 2 ori pe zi (seara si dimineata), 3 zile. La nevoie, se repeta dupa 3 saptamani. Acelasi rezultat in anchilostomiaza si ascaridioza. In oxiuriaza 100 mg, in doza unica. Este lipsit de toxicitate.

Albendazolul (Zentel) este un antihelmintic cu spectru larg, fata de nematode si fata de multe cestode. Administrat in cure scurte, este bine suportat. De obicei, o singura doza de 400 mg oral (la masa), este suficienta. La nevoie se poate repeta dupa 2 saptamani.

Perartelul embonat, pirviniul embonat, levamisolul si tabendazolul au actiune asemanatoare.

2. Antihelmintice active fata de cestode sunt:

-Niclosamida (Yomesan), activ in Taenia saginata si solium, botriocefal si Hymenolepsis nana. Se administreaza oral, in doza unica 2 g (4 tab.) intr-o singura priza. Este foarte bine suportat.

Mepucrina, folosita in trecut ca antimalaric, este utilizat astazi in Tratamentul teniazei.

-  Alte antihelmintice active fata de filarii si trematode: dietilcarbamazina, miridazolul, oxamnichina, bitinoiul si emetina.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente