Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre medicamente, informatii despre medicamente, Dictionar de medicamente onlineANTILUETICEPenicilina actioneaza electiv in luesul recent. Uneori pot aparea reactii Herxheimer (stari febrile la cateva ore de la inceputul Tratamentului). Se folosesc: penicilina G, 6 -12 milioane u.i., pentru o serie (800 000 u/zi); Efitard (2 flacoane/ zi, timp de 10-15 zile); Moldamin (1 200 000 u.i. de doua ori pe saptamana), (doza totala fiind de 12 000 000 u.i.); Megacillin (1 000 000 u.i./zi, timp de 12 - 15 zile).

Tetraciclina (2 g/zi) si eritromicina (2 - 3 g/zi) - ambele in asociere cu Bismo-salul, in serii mixte de 15 - 20 de zile. Se utilizeaza rar.

Bismutul (Bismosal), in injectii profunde i.m. (fiole de 3 ml), 2 fiole/saptamana, 12-15 zile pe serie. Reactiile adverse intalnite constau in: dermite, embolii grasoase, pigmentarea cenusie a mucoasei bucale si gingivale, stomatite, icter, nefrite.

Cianura de mercur este cel mai vechi antiluetic. Se gaseste sub forma fiolelor de 1 ml si se administreaza i.v. 1 fiola/zi sau la doua zile, in serii de 20 - 25. Reactiile adverse observate: stomatite, nefrite, enterite, eruptii.

Compusii arsenicali utilizati in Tratamentul luesului sunt derivatii arsenului pen-tavalent (Arsafen, Stovarsol), administrati pe cale i.m.

(Stovarsol - 3 injectii/ saptamana, timp de 10 saptamani) sau pe cale orala. Ca reactii adverse se intalnesc: crize nitritoide (vasodilatatie brusca urmata de vasoconstrictie), reactia Herxheimer etc.

Compusii arsenicali, practic, nu se mai folosesc.

Compusii iodati se folosesc in Tratamentul luesului tertiar, sub forma de iodura de potasiu - 2 - 3 g/zi, iodura de sodiu (Iozinol sau Iodazin) 1 - 3 fiole/zi i.m., Odinar (Tiodin) 1 fiola la 2 zile, in serii de 10 - 15 fiole, Soiodin i.m. - 1 fiola la 2 zile, in serii de 15 fiole.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente