Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre medicamente, informatii despre medicamente, Dictionar de medicamente onlineANTIVIRALEDintre numeroasele antivirale cunoscute au intrat in practica curenta numai ur­matoarele:

- Amantadina (Viregyt), cu actiunea antivirala pe tipul A2 al virusului gripal in doze de 100 - 200 mg zilnic, cu efect preventiv (in primele 2 zile de gripa).

- Idoxuridina (Idu, Iduviran, Emanil), este activ in terapia locala a herpesului corneean, sub forma de instilatii oculare. Unele rezultate se obtin si in encefalita herpetica, in administrare i.v.

- Cytarabina, activa fata de virusurile A.D.N. Unele rezultate se obtin in varicela severa si in zoster.

- Ribavirina, isoprinosina si interferonul sunt anteantivirale.

-  Aciclovirul, ganciclovirul, triflaridina, zidovudina, didezoxicitidina si interferonii sunt alte antivirale cu spectru larg.

ANTIMICOTICE
Antimicoticele sau antifungicele actioneaza asupra unor fungi (ciuperci) care produc micoze cutanate sau viscerale. Cel mai cunoscut este nistatinul (Stamicin, Mycostatin), cu actiune in special asupra Candidei albicans, cu toxicitate practic nula, toleranta buna (uneori apar greturi, varsaturi sau diaree). Se administreaza: oral - 4 - 6 drajeuri (500 000 u.i./drajeuri) in 3 prize; local (mucoasa linguala, bucofaringiana - sub forma de pulbere sau in glicerina boraxata); vaginal, 1-2 ovule/zi. Este indicat in profilaxia candidozelor din cursul antibioterapiei sau Tratamentului cu cortizon sau Imuran si in candidoze localizate: respiratorii, digestive, genitale.

AmfotericinaB este un antimicotic activ in micoze viscerale sub forma i.v.

Griseofulvina are actiune asupra micozelor pielii capului, dar nu si a Candidei. Este indicata in epidermofitii, tricofitii si microsporii. Se administreaza oral 0,5 - 1 g/zi, in 2 - 4 prize (comprimate de 0,125 s).

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente