Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista in tratarea bolilor de inima



Angina - Angina pectorala


Durerea atroce invadeaza pieptul in dreapta, umarul, omoplatul si coboara pe maini pana la index. Afectiunea se mai datoreaza unei scleroze sau unor blocaje ale arterelor coronariene. Criza dureaza de la cateva secunde la cateva minute. Bolnavul in timpul crizei este acoperit de sudoare, in timp ce cele 4 membre pot deveni reci.

.    Se face acupunctura.

Angina pectorala - criza acuta, dureroasa a miocardului, datorita emotiilor, efortului, frigului. Subiectiv: frica, dureri in stern si brat.
Apare In crize si este localizata in regiunea inimii. Iradiaza in stern, umar stang, brat stang pana la degetele mainii stangi, alteori catre gat si omoplat. Durerea este asociata cu dispnee, tahicardie, aritmie, dar mai ales cu senzatia mortii iminente.


Apare la efort fizic sau soc psihic.
Cauza este ischemia miocardului (lipsa cantitatii necesare de O2 pentru functionarea normala a muschiului inimii), provocata de ingustarea sau astuparea arterei coronariene (cheag/arterioscleroza, spasm coronarian).

Tulburarile muschilor inimii pot fi produse si de impuritatile din sange.

In timpul crizei, durerea este adesea insotita de respiratie grea, tahicardie, aritmie si senzatia de moarte.

Se vor evita efortul fizic, stresul, fumatul.

Se va tine regim alimentar.

.    Se maseaza zonele suprarenale (stimuleaza producerea de adrenalina), rinichi - uretere -vezica urinara (eliminare de toxine). Se schimba alimentatia. Masarea zonei reflectogene a stomacului, pentru a se evita ca, prin interpunerea diafragmului, gazele gastrice sa nu exercite o presiune asupra inimii. Se maseaza zonele inimii, laringelui, amigdalelor si limfatice.

.    Se bea, alternativ, ceai de coada-soricelului si vasc (2 cani/zi).

.    Infuzie de: paducel + roinita (o lingurita/o cana - o cana dimineata si seara); coada-soricelului sau tinctura de paducel (20 g/100 ml alcool de 60-70°, 10 zile). Se iau 15 picaturi de 3 ori/zi.

.    Vitamina E.

.    Ceai de: talpa-gastei 30 g, menta 20 g, coada-racului 10 g, cimbrisor 10 g, roinita 20 g, soc 10 g. Infuzie din 1 lingura amestec/l cana apa. Se beau 2-3 cani/zi.

.    Se consuma urmatoarele alimente medicament: macese (si infuzie, macerat 24 h in apa fierbinte), coacaze negre, dude negre, mure, lamai.

.    Macerat 12 h, apoi decoct 10 min. din 1 lingura macese, 1 lingura paducel si 5-6 buc. pericarp de nuci (peretii lemnosi care separa miejii)/l/21 apa. Dupa fierbere, vasul se mai tine acoperit 1/4 h. Ceaiul se bea indulcit cu miere, cate 1/2 pahar de 3 ori/zi, primul pe
stomacul gol.

.    Sa se consume capaceala, otet de mere cu miere de salcam sau tei, otet de mere cu miere.

.    Se va bea suc de: morcovi + sfecla + spanac (castravete sau laptuca) sau morcov + telina + spanac. Aceste sucuri vor curata sangele si vor intari muschiul inimii. Pentru detalii asupra actiunii sucului vezi "Arterite, flebite".


Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente