Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista in tratarea bolilor de inimaInfarct miocardic

- este necroza unui teritoriu al muschiului inimii, ca urmare a astuparii unei ramuri a arterei coronariene. O parte din inima nu mai este irigata cu sange din cauza blocarii vaselor. Zona afectata nu se mai contracta, muschiul cardiac se dilata, iar inima nu mai pompeaza sangele.


Astuparea arterei poate fi provocata de cheag de sange, scleroasa (arterioscleroza) sau poate fi un spasm vascular sau o bula de grasime. Durerea este ca la angina pectorala, dar durata si intensitatea sunt mai mari.

10% din cazuri sunt mortale. Dupa primele minute critice, supravietuirea depinde de tratamentul intensiv, precoce, sub asistenta medicala.


Simptome: durere in piept, brate sau pantec, in dosul sternului sau intre omoplati, senzatie de pierdere a cunostintei, sudoare rece, durere, respiratie dificila cu sufocare, puls accelerat, tensiunea arteriala scazuta, bolnavul este palid, slabit. Este necesara vitamina F (cu B6, A).

.    Vitamina K se gaseste in: grau, cartof, orez, varza, fasole, praz, orz, struguri, pere, banane, curmale, alune, migdale, polen.

.    Mn se gaseste in: cereale, varza, telina, morcov, ceapa, papadie, polen.

.    Usturoiul incetineste pulsul.

.    La preinfarct, se va bea pe stomacul gol, 4 zile la rand, un decoct de ghimpe (Arctium lappa).
.    Dupa infarct este indicata planta paducel care favorizeaza revascularizarea muschiului inimii, stabilizeaza tensiunea arteriala si reface calibrul vaselor de sange ce alimenteaza inima.

Infarctul de miocard - remedii naturale

Tratamentul unor complicatii diverse ale infarctului acut de miocard

Complicatiile infarctului miocardic si tratamentul lor

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente