Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista in tratarea bolilor de inima 

Cardiopatie ischemica (insuficienta cardiaca)

- Dezechilibrul intre aportul de sange oxigenat si nevoile miocardului (nu mai poate asigura debitul sangvin necesar), datorita unei stramtorari organice sau spastice a coronarelor, care poate determina crize de angina pectorala sau infarct. Acest dezechilibru duce la o tulburare in muschiul inimii. Cauza o poate constitui ateroscleroza.


Vitamine si saruri minerale necesare: vitamina E, Mg, K (scad hiperexcitabilitatea inimii), vitamina B]2. Regimul naturist este un ajutor sigur. Sa nu se depaseasca numarul de calorii necesare. Sa se consume peste.

Apare in intoxicatii, dupa traumatisme, boli infectioase etc. In acest caz se combate vasodilatatia.

In toate cazurile, trebuie aflata cauza care a produs boala si functie de aceasta luat tratamentul.


Apare la persoane cu tensiune mare, la cele cu angina pectorala si cu ateroscleroza, colagenoze (lupus, poliartrite), infectii la inima, infarct, boli de sange, gusa, sarcina toxica, aport exagerat de sare, deficit de vitamina B (cei care beau bere multa). Scade forta de contractie a inimii in asa fel incat ea nu mai poate asigura sangele necesar metabolismului.