Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si iradiereaCura de aloe


Planta Aloe vera a fost descoperita in Africa, cu 3500 ani in urma. De atunci a inceput sa fie folosita in scop terapeutic. Denumirea latina "Aloe vera" se traduce prin "Aloe adevarata", ceea ce denota efectul terapeutic deosebit al plantei. Aloe vera contine 2 substante: prima situata sub coaja frunzei, un lichid galben laptos cu gust amar, aloina (laxativ) si a 2-a, gelul de aloe, un lichid fibros situat in interiorul frunzelor. Substantele componente au fost identificate cu 50 ani in urma, componentele active au fost descoperite cu 10 ani in urma, iar recent a fost identificata componenta Acemannan care intareste sistemul imun.

Planta de aloe contine: lignine (cu rol de transport al celorlalte componente), saponine (efect dezinfectant), 12 antrachinone sau laxative (impreuna cu celelalte componente din gel asigura efectul analgezic, antibacterian, antifungic si antiviral). Mai contine urmatoarele vitamine : A sau Caroten cu efect asupra vederii, apara celulele de radicalii liberi; B1 sau Tiamina - regenerator tisular; B2 sau Riboflavina si B6 sau Piridoxina au efect in stari carentiale; B3 sau Niacina ajuta la detoxifiere si reglarea metabolismului; B9 sau Acid folie in anemii; B12 sau Cobalamina necesara functionarii celulei nervoase, in hematopoeza, in metabolismul intermediar; C cu rol in metabolismul intermediar, in cicatrizari, este sta­bilizator de membrana celulara; E sau Tocoferol este stabilizator de membrana celulara cu vitamina C ; Colina este stimulator al nervului vag, are rol in metabolism.

Contine 20 substante minerale printre care : Ca si P indispensabile in osteogeneza; K necesar activitatii musculare; Fe, componenta a hemoglobinei; Na necesar in schimbul de apa-saruri; CI este antiseptic; Mn cu Mg ajuta sistemul nervos si muscular; Cu cu rol in metabolismul celular; Cr inlesneste activitatea enzimelor, scade lipemia; Zn cu rol in metabolismul protidic.


Mai contine: Mono si polizaharide (aici intra Acemannan); Hormoni cu efect anti-inflamator si stimuleaza regenerarea tisulara; Acid salicilic cu efect analgezic; Aminoacizi (7 din cei 8 aminoacizi esentiali si 11 din cei 14 neesentiali) care furnizeaza energie, au rol catalizator, regleaza echilibrul chimic si contribuie la regenerarea tisulara; 9 Enzime si Steroizi (Colesterina, campestrina, beta-sitosterina cu efect antiinflamator si lupeol cu efect antiseptic si analgezic).

Deci, in aloe vera se gasesc substante dezinfectante (lupeolul, acidul salicilic, compusi cu structura fenolica etc.) care distrug bacteriile, ciupercile, virusii, cu efect antibacterian, antivirotic si antifungic. Lupeolul, acidul salicilic si magneziul au efect analgezic, calmand eficient durerea. Contine cel putin 3 acizi grasi (sterine vegetale: colesterina, campesterina si beta-sterina) cu efect antiinflamator. Beta-sitosterina este agent anticolesterol. Cercetatorii japonezi au identificat recent 3 agenti antitumorali: emodina, manosa si lectina. Mai contine 23 polipeptide (imunostimulatori).

Concluzie :
Aloe Vera are 5 functii importante:

1.      Regleaza metabolismul si detoxifica organismul.

2.      Stimuleaza regenerarea celulara de 6-8 ori, stimuleaza refacerea tesuturilor noi.

3.      Aloe vera penetreaza tesuturile umane pana la al 7-lea nivel, vehiculand componentele sale active mai adanc fata de toate substantele cunoscute. Cele mai multe substante printre care si apa patrund in piele numai in primele 2 straturi.

4.      Este sedativ.

5.      Combate infectia avand efect antibacterian, antivirotic si antifungic. Afectiunile mai importante vindecate cu aloe vera: afectiuni ale pielii, arsuri, alergii,
combate efectele radioactivitatii, herpes, zona zoster, afectiuni ale unghiilor, oculare, anemie, varice, crampe musculare, entorse, reumatism, bronsita, astm, tuberculoza, diabet, ajuta tractul gastrointestinal, antihelmintic, afectiuni hepatice, pancreatita, afectiuni ale prostatei, cefalee, depresii, insomnii, scleroza multipla.

Sucul proaspat se foloseste extern, comprese, ca medicament antiiradiant. Vindeca arsuri, inclusiv pe cele produse de iradiatii, boli de piele, acnee, dermatite, eczeme etc.

Intern, se foloseste sub forma de vin de aloe. Se consuma timp de 7 zile, cate 1 lingurita de 3 ori/zi, inainte de masa, apoi, 2 saptamani cate 1 lingura de 3 ori/zi. In aceasta perioada, se exclud din alimentatie ouale si laptele. Se consuma supe de legume si fructe care nu trebuie sa provina din zone cu exces de radioactivitate in sol.
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente